Војводина не стаје са ''ударима'' на Мажића!

Писмо председника Војводине: Мажић помогао Партизану трипут узастопно! „Тенденциозно и навијачки, да није њега играли бисмо финале купа, захтевамо да нам се више не делегира“, стоји у обраћању Душана Мијића ФСС-у и Судијској организацији.

Фудбал 17.08.2017 | 10:15
Војводина не стаје са ''ударима'' на Мажића!
Нови удар на Милорада Мажића. Трећи у последња три дана. Са истог места - из Војводине.

Најпре се, непосредно по окончању дербија петог суперлигашког кола, огласио председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић, рекавши да је судија из Врбаса „фудбалски бандит“, потом су Новосађани незадовољство арбитражом на мечу са Партизаном изразили у форми званичног саопштења за јавност затраживши изузеће најбољег српског судије, под контрамером „извођења пионира ако он буде делегиран за њхове мечеве“, да би талас оптужби стигао и од формално првог човека клуба - Душана Мијића.

Председник Војводине проследио је на адресу Фудбалског савеза Србије и Судијске организације писмо у коме, између осталог, наводи како је Мажић на сва три последња окршања Лала и црно-белих судио у корист првака државе и прети да чак играчи клуба са стадиона „Карађорђе“ неће ни играти наредну утакмицу ако за њу буде делегиран судија са знаком ФИФА.

У посед писма дошао је Спортски журнал и његова садржина изгледа овако.

„Поводом утакмице петог кола Суперлиге Србије, у Новом Саду, између Војводине и Партизана, Војводина изражава велико незадовољство суђењем Милорада Мажића из Врбаса. Поменути судија је тендециозно и навијачки судио ову утакмицу, у корист гостујућег клуба и на штету Војводине.

На овој утакмици судија није погрешио у процени досуђивања казнених удараца, постигнутог поготка и слично, али зато јесте у много детаља који указују на то да је свесно и намерно судио како би на тај начин био 12. играч гостујућег клуба.

Постигнути погодак јесте регуларан, али пре тога судија је пропустио да досуди прекршај у корист нашег клуба, свесно свирајући непостојећи прекршај за Партизан. Тако је поступио више пута и показао да нема исте принципе и да на терену нисмо равноправни.

Ви, који анализирате суђење, полазите од чињенице да ли је судија погрешио код постизања поготка, казненог ударца и слично, а нико неће да се бави стварима које могу да буду битне за целу игру, а то је да ли је судија показао жељу да помогне на био који начин некоме од учесника утакмице. Очигледно је да је Мажић био на страни Партизана.

Није проблем само последња утакмица него и све претходне које је овај судија судио Војводини против Партизана и Црвене звезде. Последње три утакмице са Партизаном судио је Милорад Мажић и увек је била иста прича – помоћ Партизану у сваком погледу.

На другој утакмици у Купу Србије пропустио је да досуди очигледан казнени ударац за Војводину када је наш играч Никола Трујић био непрописно заустављен у казненом простору. Сигурни смо да је таква систуација била на страни Партизана да би то био казнени ударац, а још смо сигурнији да би на европској утакмици исто тако досудио казнени ударац. Можда би наш играч промашио казнени ударац, можда би Партизан постигао још неки погодак и прошао у финале Купа Србије. То остаје питање, али са постигнутим поготком Војводина би играла финале Купа Србије. Мажић се ставио у положај да спречи наше фудбалере да на терену покажу колико могу и колико вреде.

У утакмици сезоне 2016/17, пред крај првенства, кад је Партизан играо са Црвеном звездом за титулу првака ми смо били колатерална штета. Партизан је победио са 1:0, уз прекршај над нашим играчем који је направио стрелац тог поготка (Урош Ђурђевић, оп. аут.).

Можемо да набрајамо још неке ситуације у којима нас је Милорад Мажић оштетио, али за то нема потребе.

Војводина овим путем захтева да се Милорад Мажић више не делегира за наше утакмице, јер немамо поверење у њега. У случају да Милорад Мажић, ипак, буде делегиран, наша екипа неће наступити, без обзира на дисциплинске последице. На тај начин желимо да заштитимо наше играче, чланове клуба, навијаче и све оне којима Војводина значи много”.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар