Лудило се наставља: И Мбапе у Паризу за 200 милиона?!

Челници Пари Сен Жермена решени су на све начине да се домогну пехара у Лиги шампиона, а председник Насер Ел-Келаифи нимало не жали новац.  Од цифре боли глава: Мбапе на "Парку принчева"? Цео посао око трансфера Килијана Мбапеа из Монака у Париз коштаће пари Сен Жермен око 400 милиона евра.

Фудбал 16.08.2017 | 23:50
Лудило се наставља: И Мбапе у Паризу за 200 милиона?!
Од када је преузела клуб, краљевска породица из Катара улаже огроман новац у 'Свеце', али су и себе премашили овог лета – плативши Нејмара да Силву Барселони невероватних, рекордних 222.000.000 евра.

Бразилац је придодат већ изузетно квалитетног тиму, али очигледно да то није довољно, па француски медији и портали све 'гласније' пишу о још једном мегаломанском трансферу, којих ће очигледно бити све више како године буду пролазиле.

Како се наводи, најбољи играч шампиона Монака, односно један од најталентованијих играча света, осамнаестогодишњи Килијан Мбапе близу је доласка у Париз у трансферу вредном 180.000.000, док се његова промоција очекује у наредним данима на 'Парку принчева'.

Међутим, као и у случају Нејмара, цео посао могао би премаши 400.000.000 евра, када се урачунају бонуси клубу, играчу, али и ставке за порез.

Уколико до реализације трансфера дође, ПСЖ би имао можда и најбољу нападачку линију на свету јер су ту већ Единсон Кавани, Анхел ди Марија, Лукаш Мура, Јулијан Дракслер...

Наравно, поставља се питање како ће челници тима из 'града светлости' оволика улагања оправдати пред правилима Финансијског фер-плеја, али је готово сигурно да имају разрађен план или знају нешто што ми не.

Нејмара су ангажовали као амбасадора Светског првенства, које ће се кроз пет година одржати управо у Катару, па је он практично сâм платио сопствену клаузулу, а остаје да се види шта су смислили за Килијана...

Сјајни Француз је прошле сезоне одиграо 41 меч за 'Кнежеве', уз 24 постигнута гола и десет асистенција.



Пари Сен Жермен добија рат против најбогатијих клубова света.

Пошто су недавно "свеци" ангажовали Нејмара из Барселоне за невероватних 222 милиона евра, чинило се да ће, ипак, морати да прође мало више времена док поново не одјекне нова трансфер детонација.

Али, тек месец дана касније почела је да откуцава још једна мега трансфер "бомба", која би, према најавама медија из Шпаније, требало да експлодира пред само затварање прелазног рока. И поново је главна улога намењана богатом Пари Сен Жермену. Клуб из Париза решио је да доведе Килијана Мбапеа и тако победи конкуренте из Шпаније и Енглеске.

Међутим, цифра која се помиње драстично ће померити границе трансфер пословања. Сам трансфер неће надмашити Нејмаров, али ће по свему другом бити финансијски јачи.

Мбапе и ПСЖ су наводно већ постигли договор. На рачун Монака, актуелног клуба фантастичног 18-годишњег фудбалера, требало би да легне невероватних 180 милиона евра.

То није све!

Поред те цифре, следе и бонуси од 20 милиона, док ће "свеци" за плату Мбапеа издвојити 200 милиона. То значи да ће их трансфер укупно коштати 400 милиона евра!

Финансијски фер-плеј ће тако доживети још један ударац. Поставља се и питање која је сврха његовог постојања када је УЕФА очигледно немоћна да истакне ауторитет и према најбогатијим клубовима света.

Пари Сен Жермен на мети има и Алкесиса Санчеза из Арсенала, док се као решење за голмана помиње Јан Облак из Атлетико Мадрида.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар