Терзић: Имамо шансе за највиши пласман на ЕП!

Селектор Зоран Терзић рекао је да је Србија по квалитету међу три најбоље у Европи и истакао да верује да има шансе за највиши пласман на предстојећем ЕП.

Остали спортови 17.08.2017 | 10:30
Терзић: Имамо шансе за највиши пласман на ЕП!
"Реални да будемо, репрезентација Србије је по квалитету сигурно међу три у Европи. Наша жеља је, наравно, да будемо прваци ако је икако могуће и све ћемо учинити да буде тако", рекао је Терзић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије почела је припреме за предстојеће Европско првенство, које ће се од 22. септембра до 1. октобра одржати у Азербејџану и Грузији. 

Одбојашице Србије ће играти у Групи Д, у Генџи, са селекцијама Чешке, Холандије и Белгије. 

Репрезентација Србије је на прошлом ЕП освојила бронзану медаљу, а селектор Терзић је навео да би било неозбиљно давати било каква обећање пред овогодишњи шампионат Европе. 

"Било би неозбиљно било шта обећавати. Чека нас двоструки узастопни шампион Русија, Холандија је била четврта на Олимпијским играма, Италија је на Гран Прију показала добру игру... Има ту још екипа које претендују на највиши пласман. Медјутим, ако будемо спремни, ако девојке буду здраве, имамо шансе за највиши пласман", рекао је селектор Србије. 

Српске одбојкашице су се данас окупиле у Београду, а потом су отпутовале на Копаоник где ће обавити прву фазу припрема до 30. августа. 

"После Гран Прија и доброг резултата који смо направили, девојке су имале неколико слободних дана и сад крећемо у нови циклус припрема. Неће то бити класичне припреме које радимо на почетку сваке сезоне, то ће бити практично наставак приче из Гран Прија. Најважније је да имамо довољно времена и да су девојке здраве, тако да очекујем квалитетне припреме и да на ЕП одемо спремнији него на Гран При", рекао је Терзић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар