Да ли је хит Џеја Болвина нови "Деспасито"?

Песма "Деспасито“ Луиса Фонсија и Дидија Јенкија тренутно је најслушанија на Јутјубу и најстримованија. Ипак, чини се да једна латино-америчка песма опасно прети да је засени.

Забава 14.08.2017 | 13:38
Да ли је хит Џеја Болвина нови "Деспасито"?
Песма "Ми хенте“ Џеја Болвина и Вилија Вилијама све чешће се појављује у врху светских музичких листа.

"Невероватно. Каква срећа“, изјавио је колумбијски уметник Џеј Болвин који је веома популаран у Јужној Америци. До сада је објавио четири албума чије су песме миикс афричких, електронских и карибских тонова.

"Моја музика не дискриминише никога“, делић је текста популарне песме.

"Управо тако!“, наглашава звезда. "Ја јесам Латиноамериканац, али не правим музику само за моје људе, моја музика је на сваког на овој планети. Музика је средство које уједињује људе, спаја их, без обзира на расу, језик или културу. На то мислим када певам тај део“, прича Болвин.

"Прихватили смо ризик који носи покушај да створимо нову музику, нове правце. Оно што смо креирали је лудо“.

Очигледно да су песме на шпанском језику све слушаније, па су у топ 50, поред хита "Деспасито“ још пет латино-америчких песама.

"Ја бих то описао као домино ефекат. Што више песама понудимо, људи их све више слушају на различитим језицима“, објаснио је шеф Универсал Рецордс-а Росио Гереро, пише Би-Би-Си.

Болвин има другачије објашњење: "Мислим да је све више људи широм света кои су отвореног ума. Људи су данас отворенији да чују добре вибрације, чак иако не разумеју речи. То је дивно, невероватно. Мислим да није у питању пука срећа, већ да је успех резултат напорног рада и вере“.

Болвин се музиком бави већ 11 година. Са осам година почео је да свира гитару и од тада му је један од омиљених бендова Нирвана. Са 18 година открио је хип-хоп културу покушавајући да направи музичку каријеру код је илегално радио у Америци поправљајући кровове.

Након тога вратио се у Колумбију где је и почео његов успех, док је радио промовишући своју музику широм земље. Сада је део светске музичке сцене. На последњем албуму сарађивао је са Питбулом, Камилом Кабело и Фарелом Колинсом. Тренутно ради на новом албуму и истиче да жели више успеха.

"Све почиње сном. Маштао сам да имам један од највећих латино албума, да сам светски уметник и ево, снови се остварују“.