Тест: Брутални Шарић бољи од Дончића и Словенаца!

Кошаркаши Хрватске победили су селекцију Словеније у припремној утакмици у Опатији са 85:81 (17:25, 27:20, 21:18, 18:18).  Шарић опет блистао, Хрватска 3/3! "Ватрени" бољи од Словеније у првој утакмици турнира у Опатији.

Кошарка 13.08.2017 | 09:30
Тест: Брутални Шарић бољи од Дончића и Словенаца!
Одличну форму из НБА сезоне Дарио Шарић је пренео и на национални тим у коме врхунске партије нису случајност.

У победи Хрватске је крилни центар Филаделфија Севентисиксерса имао 25 поена, 15 скокова и шест асистенција, па Луки Дончићу није било довољно 27 поена да би Словенија победила.

Не треба заборавити ни учинак крила Вашингтона, Бојана Богдановића који је Словенцима убацио 23 поена, али је Шарић био играч одлуке када се резултат ломио. Некадашњи играч Партизана Едо Мурић је поред Дончића у Словенији био добар са 20 поена. 

Словенија је имала предност до краја првог полувремена, имала је контролу и у трећој четвртини у којој Хрвати праве серију 11:2 и преокрећу резултат. 

Међутим, Хрвати су били ти који су два минута пред крај јурили резултат и тада Шарић са шест поена, четири скока и асистенцијом односи превагу. 

Могао је крилни центар да буде и трагичар упркос сјајној партији јер је испустио лопту тридесет секунди пред крај меча, али Мурић промашује тројку, а Словенци пропуштају прилику да поведу. Шарић је након тога са два бацања решио питање победника и потврдио изванредну форму пред Евробаскет који почиње за мање од три недеље.

Репрезентација Хрватске сада се већ налази у серији победа.

После Француске и Литваније, у оквиру припрема за Европско првенство савладана је и Словенија - 85:81 (19:25, 27:20, 21:18, 18:18), на старту турнира у Опатији, на коме учествује још Украјина.

Био је то изједначен окршај током свих 40 минута, у коме је играч одлуке био Дарио Шарић.

Члан Филаделфија Сиксерса нанизао је 25 поена, 15 скокова и шест асистенција, укључујући неке важне поене и ухваћене лопте у последња два минута, док је Бојан Богдановић убацио 23 поена.

Нема дилеме да ће се игра Хрватске и овог лета базирати управо на њима двојици.

Код Словенаца је одличан био Реалов тинејџер Лука Дончић, стрелац чак 27 поена.

Њима је ово први пораз у припремном периоду, након што су добили утакмице против Мађарске и Чешке.

У недељу ће се састати Словенија и Украјина, а у понедељак Хрватска и Украјина.

"Ватрени" су у Ц групи Еуробаскета (Клуж) са Румунијом, Шпанијом, Црном Гором, Чешком и Мађарском, а Словенци у А групи (Хелсинки) са Финском, Француском, Грчком, Пољском и Исландом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар