Драма у финалу: Ивана ЗБОГ БРОЈА без медаље на СП!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић остала јебез медаље на Светском првенству у Лондону пошто је у финалу завршила као четврта.  НЕВИЂЕНО: Ивана због БРОЈА остала без медаље?! Чинило се да је последњи скок био за светско злато, али Ивана се ипак враћа у Србију без одличја! На први поглед - остало је нејасно зашто. . .  Проклети број! Тренутак који је Шпановићеву одвојио од заслуженог одличја.

Остали спортови 11.08.2017 | 22:00
Драма у финалу: Ивана ЗБОГ БРОЈА без медаље на СП!
Центиметар од медаље! Ивана четврта, али шта се десило у последњем скоку?! Српскињи за длаку измакла бронзана медаља!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је четвро место на Светском првенству у Лондону. Она је свој најбољи резултат остварила у другој серији, када је скочила 6,96 метара. Центиметар бољи скок од ње имала је Тијана Бартолета. Злато је припало Американки Бритни Риз, а сребро Рускињи Дарији Клишини.

Ипак, остала је дилема шта се догодило у шестој серији. На први поглед је деловао да је то био скок преко седам метара, али су судије ипак показале даљину 6,91. Коментатори РТС-а, који су на лицу места, незванично су рекли да се изгледа одлепио број на дресуШпановићеве и да је он оставио траг.

Риз је славила са скоком 7,02, док је Клишина била два центиметра краћа. Бартолета је скочила 6,97.

Финале Светског првенства у скоку у даљ које ће дуго остати упамћено!

Наша Ивана Шпановић, европска шампионка и бронзана са олимпијских игара, враћа се у Србију без медаље, после расплета који је веома тешко описати!

Званично и службено, Ивани је за бронзу недостајао само центиметар, јер је њен формално најбољи резултат био је 6,96 метара.

Незапамћено узбудљиво финале одлучило је шест центиметара разлике између Шпановићеве и нове шампионке - Американке Бритни Рис, која је скочила 7,02 метара. Другопласирана је Рускиња Дарија Клишина са седам метара, а трећепласирана досадашња првакиња, олимпијска шампионка Тијана Бартолета из Америке - 6,97.

Оно што је, ипак, збунило све био је Иванин последњи скок!

Шпановићева је из шестог покушаја скочила бар 7,2 метра и чинило се да је то било довољно за злато, али је тај њен скок поништен. Преступа није било, а на први поглед није ни било јасно зашто је тај резултат био неважећи.

Видео преглед је разјаснио шта се догодило: Ивани је шампионски траг покварио број, који се откачио са леђа и пао у песак пре ње!



Чекајући званично образложење, остаје заиста велики жал због феноменалне завршнице најбоље српске атлетичарке. Летела је (и долетела) ка злату, али се из Енглеске ипак враћа без медаље, што јој се није догађало од 2013.

Нова првакиња, Американка Бритни Рис, освојила је злато скоком од 7,02 метра,

Коначни пласман:

1. Рис 7,02
2. Клишина 7,00
3. Бартолета 6,97
4. Шпановић 6,96

Незапамћена ситуација, која готово да се не памти у историји атлетике, оставила је Ивану Шпановић без медаље на Светском првенству у Лондону.

Српска атлетичарка је фантастично скочила у последњој шесто серији, био је то вероватно скок и за златну медаљу, али су онда судије на опште изненађење показале да је дужинаИваниног скока била само 6,91.

Уследила је општа неверица, ништа није било јасно ни редитељу преноса из Лондона, али се онда након бројних успорених снимака видело да се Шпановићевој приликом скока одлепио број на дресу и да је он направио траг који је фантастичну Српкињу одвојило од заслуженог одличја.

Невероватно!



Извор: Моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар