Дуле тужио Партизан: Паре сам крваво зарадио!

Најтрофејнији тренер у историји КК Партизан Душко Вујошевић поднео је тужбу против црно-белих захтевајући исплату дуговања.

Кошарка 12.08.2017 | 16:30
Дуле тужио Партизан: Паре сам крваво зарадио!
Он је додао да је пет година одлагао тужбу, па се обратио БАТ-у, арбитражном суду ФИБА.

"Када су ови људи у Партизану у питању, моје стрпљење није бескрајно. Оно је само бескрајно исцрпљено. Срамота је Партизана, што новац крваво зарађен, треба да наплаћујем овако", рекао је Вујошевић за "Курир" и додао:

"Ради се о новцу које је требало да добијем за претходне три године, од тренутка када сам напустио Партизан. Дуг је умањен за све казне и телефонске рачуне, што износи око 100.000 евра. Направљен је репрограм дуга према мени, договирили смо се да ми се новац исплати у пет рата, сваке године по једна. Исплаћена је само прва, а сада је већ требало да стигне трећа. Међутим, из клуба две године ни трага ни гласа. Нико да се јави, што, наравно, не би променило моју одлуку. Те паре сам крваво зарадио, очекујем, и сигурно ћу их наплатити. Сматрам да сваки човек који није добио новац од пре пет година, уколико има правну основу, треба да га потражује", поручио је Дуле Вујошевић.

У Хумску је стигла (не)очекивана тужба. Потписана именом: Душко Вујошевић.

Партизан је остао дужан тренеру који је... па, практично отјеран из клуба септембра 2015. године, више стотина хиљада евра.

"Са Партизаном, односно људима у Партизану, имам проблем. Ружно смо се растали, али је остала је моја емоција. Моје срце јесте партизанско, и остаће, али у моменту ружног растанка, Партизан ми је остао дужан велике паре. Дуг је око 800.000 евра. Ја сам имао уговор на три године - 300.000, 300.000 и 200.000 евра. Међутим, то су умањили за износ свих казни које су мени изречене у АБА и домаћој лиги, неких 80.000 евра, плус рачун за мој приватни мобилни телефон од 12.000 евра. дакле, неких 100.000 евра су одбили од тога. Остало су се обавезали да исплате на 6 година. Прву рату од 150.000 евра сам добио, а остало је да ми годишње дају још по 50.000 евра", рекао је Вујошевић у новембру 2016. године у интервјуу за навијачки сајт партизан.нет. 

О дугу је причао и у другим интервјуима, па је тако у фебруару ове године за "СпортНетwорк" изјавио и ово:

"Не знам колико је урађено на пољу санације клупских финансија, да ли је дуг повећан или смањен. Знам да према мени имају велики дуг, чак се мимо тога лоше понашају, јер не покушавају да амортизују ситуацију неким разговором. Ја због односа према тиму и већем дијелу навијача нећу то да поставим на БАТ током сезоне, али сматрам да је најприродније да будем плаћен за то што сам радио. Јер сам ја током боравка у Партизану трошио новац зарађен у Русији, гдје сам наплатио двије трећине уговора са ЦСКА. Знам да према свима који су изузетно коректни и не врше притисак, као што су Тепић и Милосављевић, не испуњавају обавезе, нити праве било какве дипломатске покушаје".

У међувремену се, изгледа, ништа није дешавало у смислу исплаћивања обећаних рата Вујошевићу, па је он одлучио да тужи клуб. Уложио је такозвани БАТ, односно тужбу Арбитражном суду при ФИБА.

Према сазнањима МОНДА, тражи од клуба двије рате у укупном износу од 100.000 евра.

У међувремену, Вујошевић је за "Курир" потврдио ову информацију:

"Када су ови људи у Партизану у питању, моје стрпљење није бескрајно. Оно је само бескрајно исцрпљено. Срамота је Партизана, што ја треба новац крваво зарађен, треба да наплаћујем преко ФИБА БАТ".

Додао је шта му је Партизан остао дужан:

"Ријеч је о новцу које је требало да добијем за претходне три године од тренутка када сам напустио Партизан. Дуг је умањен за све казне и телефонске рачуне, што износи око 100.000 евра. Направљен је репрограм дуга према мени, договорили смо се да ми се новац исплати у пет рата, сваке године по једна. Исплаћена је само прва, а сада је већ требало да стигне трећа. Међутим, из клуба двије године ни трага ни гласа. Нико да се јави, што, наравно, не би промијенило моју одлуку. Те паре сам крваво зарадио, очекујем, и сигурно ћу их наплатити. Сматрам да сваки човјек који није добио новац од прије пет година, уколико има правну основу треба да га потражује", подвукао је актуелни селектор Босне и Херцеговине.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар