Разочарани Надал: Он играо добро, ја веома лоше!

Рафаел Надал оценио је пораз од Дениса Шаповалова у осмини финала Мастерса у Монтреалу као најгори у години, али и исхвалио младог Канађанина.

Тенис 11.08.2017 | 14:45
Разочарани Надал: Он играо добро, ја веома лоше!
"Ово је сигурно најгори пораз за мене ове године, без и трунке сумње. Он је играо добро, а ја веома лоше. Када је таква ситуација, једино што можете да урадите јесте да противнику пожелите срећу у наставку турнира", рекао је индиспонирани Надал.

Шпанац је пропустио прилику да после више од три године поново буде први играч света, док је осамнаестогодишњи Канађанин родом из Тел Авива, иначе 143. играч планете, наставио да игра као у трансу. 

"Ово је вероватно најгори пораз за мене, пре свега због чињенице јер сам изгубио од далеко слабије рангираног противника. Истовремено и због прилике коју сам пропустио, да се вратим на прво место на свету. Увек је тешко, али није жреб био претежак или немогућ – имајући у виду све мечеве и шта се све догађало. Ово је свакако важна грешка за мене", рекао је други рекет света и потом одао почаст ривалу, који је претходно елиминисао и Хуана Мартина дел Потра: 

"Играо је добро на брејк лоптама. Погађао је линије. Једну на 15:30, па је погодио ас из другог сервиса. Онда је имао добар ритерн, форхенд винер уз линију – што није лако извести. Упркос свему томе, направио сам превише грешака у важним поенима. С друге стране, он није имао шта да изгуби – била је ово 'wин-wин' ситуација за њега. И да је изгубио, а одиграо добар меч, то би било добро за њега. Да је изгубио без добијеног сета, већ иза себе има добар турнир. Да је победио, као што јесте, био би невероватан. У сваком случају, урадио је сјајан посао. То је сјајан прича". 

И поред тога што га нема због повреде, Енди Мари остаће први играч света и после првог Мастерса на америчког турнеји, али се борба за трон – између Рафе, Роџера Федерера и њега – наставља већ на турниру у Синсинатију, који стартује следеће недеље.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар