Најинтелигентнији - ЛБЈ, Пол, Грин, Кари, па Јокић!

Никола Јокић купи све више и више признања и симпатија међу познатим НБА магизинима, који га сврставају међу најбоље играч у лиги у различитим категоријама.

Кошарка 12.08.2017 | 20:30
Најинтелигентнији - ЛБЈ, Пол, Грин, Кари, па Јокић!
Пре неколико дана сајт "Фадеаwаy wорлд" објавио је листу десет најнесебичнијих играча у најјачој лиги на свету, где наш Никола заузима високо четврто место.

Сада, исти тај портал направио је нови поредак, али играча који су најпаметнији, односно најинтелигентнији у лиги, тј. играчи који имају највећи "ИQ".

За разлику од претходног текста о несебичним играчима, где је "учествовало" десет играча, листа је скраћен на пет, а Никола Јокић поново се нашао међу најбољим играчима у лиги.

Српски кошаркаш заузима пето место и писац чланка има веома високо мишљење о њему. Он наводи да од када зна за Леброна, да му је он на самом врху играча, међутим то полако постаје и момак и Денвера.

Јокић се већ наметнуо као најбољи асистенат у лиги међу високим играчима. Одлично чита ситауације и разне начине проналази играче, небитно да ли је то пâс иза леђа, преко главе или једноставно даодавање играчу који му утрчава.

Никола је одличан и као поентер, пошто му је проценат за два поена био 57,8, док му је просек са дистанце од око пет метара до линије за три поена био невероватних 55,2 одсто.

Његово брзо и добро размишљање дозвољава му да добро чита одбрану, а то говори податак да му је офанзивни рејтинг био седми најбољи у лиги.

"Интелигентнији" од Јокића у НБА су само суперстарови Стефен Кари се налази на четвртом месту, Дрејмонд Грин трећем, Крис Пол заузима друго место, док је неприкосновен Леброн Џејмс.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалиста

12.08.2017 19:10

Превише величате Јокића. Има једну сасвим добру сезону иза себе, али мораће још добро да се озноји ако мисли да заиста буде у истој реченици са наведеним играчима.

ОДГОВОРИТЕ