Канађани оптужују: Ђоковић допингован, АТП га крије!

Канадска тениска аналитичарка Хелен Пелетије оптужила је Новака Ђоковића да је направио паузу због допинга, који прикрива АТП.

Тенис 06.08.2017 | 22:45
Канађани оптужују: Ђоковић допингован, АТП га крије!
Ђоковић је пре десетак дана завршио сезону због проблема са раменом, а Пелетије сумња да је разлог за то медицинске природе.

"Неки пријатељи и колеге који су блиско повезани са светом тениса и прате турнире уверени су да је Ђоковић био допингован и да има заштиту АТП", пише ова аналитичарка, иначе бивша тенисерка.

Ђоковић је доминирао светом тениса док није освојио Ролан Гарос прошле године, а онда је уследио стрмоглав пад, што је главни повод за ове теорије завере.

"Неки се питају зашто је тако изненада пао у својој игри, зашто је годину дана био испод својих фантастичних физичких могућности, које је демонстрирао од 2011. године? Шта је са његовим личним проблемима? Да ли је повреда руке хронични проблем који вуче неколико година или је то само изговор? Да ли је направио паузу како би се физички опоравио и оживао свој таленат", пита се Пелетије.

Иако нема адекватне аргументе за своје наводе, Канађанка истиче да ове гласине долазе од колега који су "веома поштовани" у свету тениса.

Пелетије је бивша тенисерка, 1985. је у тандему са Џил Хатерингтон савладала Мартину Навратилову и њену дубл партнерку Ђиђи Фернандес у првом колу турнира на Флориди.

Има једну титулу у конкуренцији дублова, а десет пута је била шампионка Канаде. Већ годинама је тениска аналитичарка за приватни спортски ТВ канал РДС из Монтреала, где у понедељак почиње Роџерс куп.

У сличној ситуацији је прошле године био Рафаел Надал, кога су такође оптуживали за допинг, без правих аргумената.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошњак

07.08.2017 06:35

Ноле , могу они да прићају шта год хоће, али ти си био и остао ЧОВЈЕК, што је у свијету спорта веома тешко. Ако БОГ да кад санираш ту повреду, покажи свима који те олајавају ко је Новак Ђоковић. Шелим ти што бржи оправак и повратак на тениске терене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарук

07.08.2017 19:27

Ноле краљу Барселона па опала тако и ти и најбољи опану