ГП - Субота у 9 часова: Србија - Бразил, за финале!

Најбоље српске одбојкашице играће за финале Гран прија против Јужноамериканки.  Кина се састаје са Италијом после огорчене битке са Холанђанкама која је завршена резултатом 3:2 у корист Кинескиња.

Остали спортови 04.08.2017 | 19:30
ГП - Субота у 9 часова: Србија - Бразил, за финале!
Наше одбојкашице немају времена за предах. Оне ће после победе у мечу против Итаије од  3:1, по сетовима 25:18, 25:19, 16:25 и 27:25 и тако освојеног првог места у Групи К у полуфиналу финалног турнира Гран Прија у Нанђингу играти са репрезентацијом Бразила у 9.00, док ће од 14.00 часова играти селекције Италије и Кине.

"Када се победи Италија, која на овом такмичењу игра заиста добро, морамо да будемо задовољни. С друге стране, опет смо један део меча играли заиста добро, а један са великим падом у игри... Могуће да је то било условљено и великим бројем измена и практично све играче пустили да осете терен пред полуфинале. Надам се да ћемо у борби за финале, без обзира на ривала, одиграти једну озбиљну утакмицу и показати нашу најбољу одбојку", рекао је селектор наше репрезентације, Зоран Терзић након меча са Италијом.

Када је реч о мечу Холандије и Кине, битно је рећи да Холанђанке нису искористиле четири меч лопте за коначних 3:2 у корист Кине. Имале су вођство од 14:10, али домаће одбојкашице су до овог резултата стигле у узбудљивој завршници, а како је било, најбоље говоре резултати по сетовима 25:23, 23:25, 25:23, 20:25, 18:16.

У уводној фази завршног турнира у Нанђингу освојено је прво место групе. Сада је циљ медаља.

Изабранице Зорана Терзића играће у суботу ујутро (9 часова) против Бразилки, с обзиром на то да је Кина данас победила Холандију 3:2.

"О Бразилу не треба трошити речи. То је актуелни освајач Гран прија и екипа која сваке године бележи велике успехе. Ту су у нешто измењеном саставу у односу на Олимпијске игре, али са играчицама које су познате, које нису младе, нове. Увек су на ужем или ширем списку репрезентације. Треба очекивати тешку утакмицу и на основу онога што смо већ играли у Гран прију. Вероватно су наше две екипе 'ту негде' по квалитету, а надам се да имамо пре свега снаге и концентрације да током меча одиграмо добро", рекао је селектор.

Терзић верује у тријумф, уз одређене услове.

"Опет, без обзира на квалитет Бразила, ако будемо играли сконцентрисано, ако будемо поштовали неке ствари на терену, мислим да имамо јачу екипу и да можемо да победимо Бразил", додао је шеф струке олимпијских вицешампионки.

У другом финалу, од 14 часова, играће Кина и Италија. Финале је заказано за недељу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар