"Вољели га или не, Новак заслужује много више!"

Један од најпозантијих магазина "Спорт Иллустратед" традиционално има колумну "Маилбаг" у којој читаоци шаљу своја питања.

Тенис 05.08.2017 | 22:15
"Вољели га или не, Новак заслужује много више!"
Џон Вертхејм један је од најугледнијих новинара овог магазина и управо њему навијачи шаљу питања, превасходно о тенису.

Пре отприлике два месеца навијачи су питали Вертхејма о мишљење о Новаку Ђоковићу, када је он написао да српски тенисер нема више тај жар и да је некада цепао мајицу и да је сада као замрзнут.

Србин је поново био међу питањима код навијача, а сада је разлог Новаков завршетак сезоне и поређење ове одлуке у односу на Федерерову од прошле сезоне.

“Вест о Ђоковићу била би доста јача, да Федерер није то исто урадио прошле године. Између осталог, да ли је Новак планирао да објави да неће играти до краја сезоне на исти дан као и Роџер? Лично, не видим те “прекиде“ исте. Федерер је имао операцију колена, и тада је рекао да није узео “одмор“ зато што је желео, већ зато што је морао.

Да ли могу исту ствар да кажем за Ђоковића? Нисам сигурна. Верујем да има проблеме са лактом и да му је потребан одмор. Али мислим да његова пауза има много више везе са менталном страном, него физичком.

Знамо да су Федерер и Надал стриктно због повреде направили паузу, али је Ђоковић у више наврата рекао како је у неким тренуцима дошао до засићења и да је тражио мотивацију после освајања Ролан Гароса. Мислим да да његова пауза има много више везе са нечим другим, него само сам лактом“, написала је такозвана Мишел.

Онда је уследио одговор Џона Вертхајма, који је у више ставки описао Новакову одлуку.

“1) Многи од вас, као и Мишел, лако претпостављају да је ово много више од саме повреде лакта. Свако ко је гледао Ђоковића, пратио његове резултате и пратио збуњујуће и некарактеристичне персоналне покрете... јасно му је да се много тога ту дешава, осим физичког проблема.

2) Али опете, па шта? То је пренапорни процес рада. И још више, имате притисак јер сте светски позната звезда и човек који је сам по себи бренд. Његова одлука мора да је била лично тешка и болна. Тако што је завршио сезону, Новак је “скинуо са буџета“ тренера и остале у тиму. Направио је мало незгодну ситуацију за Лакост, који је сигурно ослањао на њега и учешће у Њујорку на УС Опену. Поред свега, поставља се егзистенцијално питање о томе како ће све ово утицати даље на његову каријеру.

3) Било да је то случајности или инспирација, паралела са Федерером је очевидна. Обојица су најавила крај сезоне на исти дан, после неуспаха на Вимблдону. Много важније, ако погледамо случај Федерера, Надала и Серене, видимо да се узимање слободног времена није указало као самоубиство каријере. Штавише, може бити окрепљујуће. У наредним месецима, Ђоковиће ће вероватно видети колико му недостаје тенис. Та усамљеност, може бити од великог значаја у његовом повратку.

4) Желим му све најбоље. Он је велика личност. Неки од вас га волите, а неки од вас га не волите. Али, сигурно сви можемо да се сложимо, да заслужује много више од онога што се издешавало у претходних 14 месеци", одговорио је Вертхејм, госпођи Мишел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар