СП: Одустао један од главних Болтових изазивача!

Јусеин Болт имаће једног конкурента мање на Светском првенству у Лондону, због повреде задње ложе одустао је Андре де Грас.  Ништа од директног окршаја Болта и Де Граса! Канађанин се повредио на тренингу у понедељак, па неће моћи да се такмичи на Светском атлетском првенству у Лондону.

Остали спортови 03.08.2017 | 16:15
СП: Одустао један од главних Болтових изазивача!
Канађанин је ове године трчао 9,69, што је најбољи резултат у 2017, али уз помоћ ветра на митингу Дијамантске лиге у јуну у Стокхолму.

Де Грас је прошле године био бронзани на 100 метара, сребрни на 200 и бронзани у штафети 4x100м на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Целе године трка на 100 метара у Лондону ми је била приоритет. У најбољој сам форми у каријери, радовао сам се надметању са најбржим људима на свету. Било ми је незамисливо да пропустим овакву прилику, али то је реалност и морам се суочити с тим. Повреде су део спорта, само је тренутак несрећан", рекао је Де Грас. 

Светско првенство у атлетици почиње 4, а трајаће до 13. августа.



Спринтер Андре де Грас, освајач бронзане медаље у трци на 100 метара на Олимпијским играма у Рију, не долази у Лондон. Канађанин је приморан да пропусти највеће атлетско такмичење због повреде тетиве која ће га ван стазе задржати до краја сезоне.

„Након задобијене повреде током недеље, са великим разочарањем обавештавам своје навијаче да нећу моћи да учествујем у Лондону”, написао је Андре де Грас на свом Твитер налогу.

Када већ премотавамо филм о постигнућима Канађанина, наведимо да је несуђени изазивач Јусеина Болта у Рију уз бронзу на 100 метара, узео и сребро на 200 м, као и бронзу у трци штафета 4x200 метара.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар