Пргав језик га је баш скупо коштао!

Настасе суспендован до 2021. године! Селектор румунске ФЕД Куп репрезентације Илије Настасе суспендован је до 2021. године због неприкладног понашања током дуела Румуније и Велике Британије.  

Тенис 24.07.2017 | 12:30
Пргав језик га је баш скупо коштао!
Казна из ИТФ: Настасе ће да "о'лади" до 2021. године! Међународна тениска федерација (ИТФ) суспендовала је селектора тениске репрезентације Румуније до краја 2020. године.

Суспензију је изрекла Међународна тениска федерација (ИТФ) јер је упутио низ увреда на рачун тенисерке Џоане Конте, британске селекторке Ен Кетавонг и судије.

Настасе ће морати да плати и 10.000 долара, моћи ће да иде на Гренд слемове, али неће добијати било какве пропуснице од ИТФ у наредне две године.

Подсетимо, Настасе је у априлу неприкладно прокоментарисао и нерођено дете Серене Вилијамс. 

Он је на конференцији за медије члану свог тима рекао да се пита које ће боје бити дете – чоколада или млеко, чиме је алудирао на боју коже мајке и оца нерођеног детета.

Илие Настасе уживаће у тенису у наредном периоду највише преко ТВ пријемника. Бивши румунски тенисер, који је до сада обављао улогу селектора своје земље кажњен је од стране Међународне тениске федерације (ИТФ) због низа инцидената које је направио.

Настасеу је забрањено да обављу било какву званичну функцију у телима или такмичењима под ингеренцијом ИТФ до краја децембра 2020. године због расистичких коментара, сексистичких испада и вербалних напада.

Кажњен је и новчано са 10.000 долара, а биће му забрано да добије акредитацију за било који ИТФ турнир до 2019. године.

То не значи да ће му бити забрањен приступ гренд слемовима, као и појединим АТП и WТА турнирима, јер се они не налазе под ингеренцијом ИТФ.

Бивши освајач гренд слем трофеја правио је "циркус" на мечу Фед купа против Велике Британије у Констанци у априлу.

ИТФ је саопштила да му одређује казну због тога што је током тог дуела увредио британску играчицу Џоану Конту, потом и селектора ривалског тима Ен Кјотавонг, а имао је и расистички коментар на рачун нерођене бебе Серене Вилијамс. Настасе се потом и вербално сукобио са члановима Фед куп тима Велике Британије, као и званичницима ИТФ и представницима медија.

ИТФ је саопштио и да Илие Настасе и Тениска федерација Румуније имао право жалбе на изречену казну у року од 21 дана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар