Видео: О Џеј Симпсон на слободи од октобра!

Бивша звезда америчког фудбала О Џеј Симпсон ће бити пуштен на слободу раније, после издржавања минималних девет година затворске казне.  О Џеј Симпсон, један од најозлоглашенијих "познатих" затвореника, излази на слободу!

Остали спортови 26.07.2017 | 15:30
Видео: О Џеј Симпсон на слободи од октобра!
Некадашњи играч америчког фудбала, глумац и забављач О Џеј Симпсон биће пуштен из затвора 1. октобра, одлучио је суд у америчкој држави Невада.

Симпсон (70) служи 33-годишњу затворску казну због оружане пљачке хотела, а осуђен је 2008. године од када се налази у затвору.

Он је на ту казну осуђен због учешћа у оружаној пљачки, а ову информацију саопштила је Комисија за условно ослобађање затвореника у Невади.

Симпсон је емотивно реаговао када је чуо одлуку и рекао само: "Хвала вам, хвала вам, хвала вам...".

Суд је одлуку образложио Симпсоновим добрим владањем, а она је донета једногласно, уз наводе да је робија заслужена, али и да постоји минималан ризикл да ће поновити прекршај. 

“Питање је да ли је довољно времена провео у затвору због овога, али мислим да јесте“, навео је члан четворочлане комисије Тони Корда. 

У центру пажње светске јавности Симпсон је био и 1995. године, када је био осумњичен за убиство бивше супруге Никол Браун и њеног пријатеља Рона Голдмена. 

Тада је проглашен невиним, али је одлука преиначена две године касније, када је осуђен пред грађанским судом, али никада није платио одштету.



Некадашњи ас америчког фудбала и глумац, О Џеј Симпсон, излази на слободу након девет година проведених у затвору у Невади.

Орентал Џејмс Симпсон (70), који је био осуђен због напада смртоносним оружјем и тешке пљачке који су се одиграли у хотелу у Лас Вегасу 2007. године. Симпсон је тада упао у собу једног госта како би повратио вредне спортске колекционарске предмете, за које је тврдио да су његови.

Његов излазак на условну слободу још један је у низу сензационалних догађаја у животу некадашњег спортског аса, својевремено уведеног у Кућу славних.

Симпсон је 1989. пред законом одговарао због насиља у породици, пошто је напао своју супругу Никол. Шест година касније, цео свет је без даха гледао суђење Симпсону, оптуженом за убиство Никол, од које се у међувремену растао, и њеног новог партнера Рона Голдмана.

Када су га хапсили због сумње да је убио супругу и њеног дечка, О Џеј је бежао белим камионетом, а то су УЖИВО преносили сви амерички медији који су те 1995. имали могућност за живи пренос. Касније суђење спортисти и глумцу такође је било уживо преношено на америчкој телевизији, и многи управо то суђење сматрају "зачетком" ријалитија о познатима, пошто је доказало да интересовање јавности нема краја када је позната личност у невољи.

О том суђењу снимљена је и серија "Тхе Пеопле вс ОЈ Симпсон", коју су критика и публика одлично оцениле.



Симпсон је, у једном од најконтроверзнијих суђења у историји Америке, ослобођен оптужби за убиство супруге и Голдмана. По приватној тужби породица жртава, било је одређено да мора да плати 58 милиона долара одштете, али је исплатио само делић те суме.

Симпсону се у шали "замера" што, због његовог суђења, цео свет данас зна за сестре Кардашијан. Атрактивне калифорнијске бринете не би биле занимљиве папарацима и јавности, да њихов покојни отац Роберт Кардашијан није био један од Симпсонових адвоката.

Излазак из затвора у Невади, међутим, не значи да су његови проблеми са законом окончани. Голдманова породица заклела се да ће га прогонити док не исплати одштету, што значи да му следује још једна судска битка.

Породица жртве, наводи америчка штампа, захтева проценат од будуће зараде Симпсона (од књига или појављивања у јавности). Његову пензију од НФЛ-а, која месечно износи 20.000 долара, не смеју да пипну.

Прошле године, снимљен је и документарни филм о њему који је проглашен једним од најбољих у Америци те године.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар