СП - Филиповић: И по цијену казне - остајемо ТИМ!

Организатори Светског првенства наљутили капитена "делфина" уочи меча против Шпаније. "Буквално нас гурају у воду пре меча".

Остали спортови 20.07.2017 | 17:45
СП - Филиповић: И по цијену казне - остајемо ТИМ!
После мирне победе и добре игре против Шпаније, српски ватерполисти задовољни су сабирали утиске, хвалили игру у одбрани и окретали се следећој утакмици на Светском првенству.

Након што су сви прошли кроз микс зону, пред новинаре је изашао и капитен Филип Филиповић, са горчином у гласу због третмана "делфина" код организатора.

Без околишања, лидер "делфина" рекао је да му је засметало ремећење рутине екипе уочи утакмице.

"Изводе нас 20 минута раније и када дође представљање буквално нас гурају у воду и говоре нам стално нека нова правила. Данас су тражили због цајтнота са временом да пре меча можемо само седморица да уђемо у воду, што је недопустиво, јер ми смо екипа. Све ово време идемо као тим и по цену не знам каквих санкција мораћемо тако и да наставимо", објаснио је Филиповић.

У осврту на утакмицу, капитен је честитао саиграчима и поручио им да би данашњи меч требало да брзо забораве.

"Честитао бих екипи на доброј одбрани, која нас је и довела до овог резултата. Постигли смо 11 голова, могло је да буде и више, али за другу утакмицу на турниру није лоше. Остаје још доста простора да се надогради игра, али с обзиром на то да је ово била тек прва права утакмица морамо да је што пре заборавимо, јер нас чекају Грци и њихови убојити и стрпљиви играчи. Морамо да се спремимо на једну чвршћу утакмицу", рекао је Филиповић.

На констатацију новинара да екипа делује одлично, "десетка" Србије спушта лопту.

"Рано је, још треба овој екипи да се дигне и да доведемо ствари на своје место", додао је Филиповић.

Четвртак је дан за одмор и тренинг српских ватерполиста, а у петак од 10.50 часова заиграће против најзахтевнијег ривала у групној фази, селекције Грчке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар