Кућа им скупа па живе на броду

Брачни пар већ 10 година живи на броду, кућа у Сан Францисцу им је била превише скупа.

Занимљивости 20.07.2017 | 08:22
Кућа им скупа па живе на броду
Миса и Мике су се одрекли свог сна да купе кућу и преселили се у брод од 80 квадратних метара како би уштедјели новац.

Када су Миса Гиддинг-Цхатфиелд и Мике Крафт одлучили да живе заједно имали су двије опције: да за пола милиона долара купе кућу на периферији града, што би значило да сваки дан морају сат времена путовати до посла у Сан Францисцо или да за много мање новца живе на броду.

Десет година након што су донијели одлуку да живе на броду, пар планира провести и остатак живота на њему.

"Увијек сам желио живјети на броду", рекао је Мике који ради као пројектни менаџер у фирми која се бави извођењем електричних радова.

"Наши пријатељи и породица су мислили да смо луди", рекла је Миса.



Када су 2005. године сви тражили и куповали некретнине, они су трагали за бродом. Схватили су да би тако уштедјели новац, радије него да га троше на плаћање станарине или да сву уштеђевину потроше на кућу. Сан Францисцо је град с најскупљим стамбеним тржиштем у САД-у. Брод од 80-ак квадрата су платили 300.000 долара и, како су рекли, сасвим је довољан за њих и њиховог пса Роxиеја.

Интеријер брода су уредили као кућу, с теписима, дрвеним плочама и много биљака, а имају и двије гостињске собе и кревете на спрат за унуке.

Једина разлика између брода и куће јесте та што једном мјесечно морају празнити септичку јаму.

Живот на броду има многе предности, а Мике и Миса највише уживају у погледу на луку и истичу како је ово њихово мјесто за одмор, а уједно и дом.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бликс

20.07.2017 11:16

Љепоте!

ОДГОВОРИТЕ