Анализа - видео: Како је пропао Борис Бекер?!

Скупи разводи, погрешни пословни потези и живот на високој нози - "селебрити статус" уништио тениску легенду!

Тенис 24.07.2017 | 22:45
Анализа - видео: Како је пропао Борис Бекер?!
Немачка штампа открива како је бивши Нолетов тренер, прослављени тенисер Борис Бекер, дошао до финансијске пропасти која је изненадила јавност.

"Шпигл" се позива на документацију коју је обезбедио "Фоотбалл леакс", сајт налик "Викиликсу" који објављује поверљиве информације о познатим личностима из света спорта.

Лондонски суд је у јуну прогласио Бекеров банкрот, јер две године није вратио кредит једној британској банци. Према писању британског "Телеграфа", банка "Арбутнот Латам" тужила је Бекера који није вратио кредит од чак 3,5 милиона евра!

Немачку, али и остатак света, та вест је шокирала, па је "Билдов" колумниста Франц Јозеф Вагнер написао да је гледање Бекерове пропасти "болно за гледање и писање", и назвао његов живот"уништеном бајком".

"Човек којег су пољубили богови сада живи на високој нози, иако за то нема могућности, његово некада младолико лице је надувено, и гледамо човека којег је уништио 'селебрити' статус," написао је он.



А онда, прошле недеље, огласио се некадашњи пословни партнер и захтевао да му Бекер врати астрономску суму новца.

"У светлу одлуке лондонског суда, мислим да је неопходно да на сваки могући начин повратим новац који сам позајмио Борису за заједнички пословни пројекат," рекао је Ханс-Дитер Клевен, и навео да му Бекер "дође" чак 36,5 милиона евра.

Чак ни адвокат који га је бранио пред судом у Лондону није стао на Бекерову страну – Џон Бригс изјавио је да његов клијент "није баш софистициран појединац када су у питању финансије".

"Шпигл" се позива на "Фоотбалл леакс" документе у којима се наводи да је Бекер инвестирао у индустрију гаса и нафте у Нигерији, али и да се позиционирао на јавној сцени као неко ко може омогућити појединцима приступ моћницима или помоћ око пословних пројеката.

Међу његовим "везама" су, наводи "Шпигл", бројне особе које немају везе са светом спорта, као што су афричке вође или индијски магнат индустрије челика Лаксми Митал.

Сумњиве инвестиције у Нигерији, али и други пропали пословни пројекти, дошли су Бекеру главе, наводи тај лист. Због тога се некадашњи тенисер окренуо малтене лобирању, што откривају поверљиве е-маил поруке.

"Господин Бекер је неко ко може да нам отвори жељена врата у одређеним круговима" – овако је Бекер описан у преписци индијског милијардера и својевременог председника Гане, Џона Махаме.

Проблеми нису почели тада, већ много раније, подсећа немачки лист.

"Невоље са порезом, пропали пословни пројекти и скупи разводи извор су финансијских недаћа спортисте којем се својевремено дивио цео свет," наводи "Шпигл".

Од супруге, манекенке Барбаре Фелтус, развео се након скандала око прељубе са руском манекенком Анђелом Ермаковом. Развод пара, који га је коштао 20 милиона евра, старатељства над синовима и стана у Мајамију, преношен је уживо на немачкој телевизији. Додатних пар милиона "кеширао" је Ермаковој, која му је родила ванбрачно дете.



Пре 15 година, немачке власти су га оптужиле за утају око два милиона евра пореза, јер је тврдио да живи у Монаку, а све време живео у Немачкој. Покушали су да га затворе, али се извукао уз новчану и условну казну. Тај скандал је Бекер назвао ударцем који му је уништио каријеру.

Спортски портал, органски ресторан, планирани пословно-стамбени солитер у Дубаију који би носио његово име, све су то пројекти које је Бекер започео, али није завршио или су се завршили неславно.

Пре само пет година, неизмирене финансијске обавезе према предузимачима коштале су га имања у Шпанији, комплекса који обухвата луксузну вилу, терене за тенис и кошарку, базен и воћњак.

А сам Бекер? За "Зидојче цајтунг" је изјавио да уопште није банкротирао, и да може да намири све своје финансијске обавезе.

"У мојој је природи да будем борац. Ако нешто ценим код себе, то је одсуство цинизма или сарказма. Ја сам особа која потврђује живот и нико ми то не може одузети," рекао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар