Запослио кћерку као приправника

У Дирекцији тузланског “БХ Телецома” директор је Садик Џидић, а однедавно ту као приправница ради његова кћерка Ена Џидић, која је инжињер телекомуникација.

Босна и Херцеговина 18.07.2017 | 16:15
Запослио кћерку као приправника
Ена Џидић је примљена путем јавног огласа на који се пријавило шест кандидата. Након конкурсне процедуре, била је на другој позицији за мјесто приправника.

“Комисија је након објављених интервјуа са свим кандидатима доставила приједлог три кандидата која су ушла у ужи избор, а то су Лејла Фазлић, Ена Џидић и Саша Токић”, саопштено је из Одјела за корпоративне комуникације “БХ Телецома”.

Генерални директор је за новог приправника изабрао Лејлу Фазлић. Међутим, како су појаснили у Одјелу за корпоративне комуникације “БХ Телецома”, она их је е-маилом обавијестила да није у могућности да обавља приправнички стаж због друге понуде.

“На приједлог Дирекције Тузла, Ена Џидић је изабрана као другопласирана на мјесто приправника”, навели су из Одјела за корпоративне комуникације “БХ Телецома”.

Садик Џидић – који је на основу изборних резултата из 2014. године, као кадар Савеза за бољу будућност (СББ), на функцију директора тузланске Дирекције “БХ Телецома” дошао прерасподјелом страначких позиција у јавним предузећима – у запошљавању кћерке не види ништа спорно.

“Сматрам да нисам у прекршају нити је учињено нешто ван закона. Моја кћерка је завршила факултет електротехнике, смјер телекомуникације. Запослење у телеком оператеру је логичан слијед догађаја, а то што сам ја директор јесте коинциденција”, казао је Садик Џидић, директор “БХ Телецома” у Тузли.

Према њему, Ена Џидић је својим радом и залагањем, након што је завршила тежак факултет, заслужила запослење.

“Ми немамо на Бироу за запошљавање кадра њене струке. Наша три инжињера телекомуникација отишли су да раде у ‘Деутсцхе Телеком’”, додао је Џидић.

Он сматра и да то што је отац на функцији директора, не може бити разлог да кћерка нема право на конкурс у истој фирми.

Извор: Детектор.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јулио

18.07.2017 14:41

Претпостављам да је законито заспслење, нема разлога да није. Цјевојка испуњава услове конкутса, избодована је високим оцјенама и то је ок. Али овдје није питање да ли је то законито вец је питање да ли је то морално запослити дијете у јавно предузеце на цијем си ти целу. Наравно да није морално, јако је неморално и безобразно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

денајко

18.07.2017 16:18

Све се слазем,али како онда дјеца директора поготову овако сколована и квалификована да уопсте надју посао?Зар они немају право на рад? Опет казем слазем се као није морално али гдјр да ради нпр ова дјевојка?

Name

Јулио

18.07.2017 17:10

Па лако, сигурно лаксе него друга дјеца. Али не мора бас код тате у "фирму".

Name

ВУК

18.07.2017 15:02

Добар је Мемо. одлицан !!! Циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре јулио

18.07.2017 17:02

Ех да си ти на његовог мјесту

ОДГОВОРИТЕ