Виландер: Федерер показао да је страст најважнија!

Тениски коментатор Матс Виландер сматра да Роџер Федерер игра бољи тенис него пре десет година, када је био на врхунцу каријере.

Тенис 17.07.2017 | 21:15
Виландер: Федерер показао да је страст најважнија!
Швајцарац је у недељу постао најстарији шампион Вимблдона, неколико недеља пре 36. рођендана освојио је рекордну осму тилулу у Лондону.

"Федерер је у својим годинама показао да тело није најважнија ствар у тенису. Све је у менталитету и страсти. Ако си спреман, а физички способан, иста је ствар да ли имаш 25 или 35 година. Федерер игра боље него пре десет година када је доминирао. Његов меч са Томашом Бердихом у трећем колу Аустралијен опена му је био вероватно најбољи у каријери", каже Виландер.

Швеђанин сматра да је на Федерерову игру пресудно утицала промена рекета. Швајцарац је прешао са рекета обима 90 инча на 97.

"Питам се што није раније прешао на већи рекет. Помаже му да раније удари бекхенд. Роџер је годинама био концентрисан на мање рекете. Да га није тестирао не би имао ту снагу и вероватно би завршио каријеру. Сада боље сервира него пре. Он зна да мора да се концентрише више на своје ударце са основне линије како би се борио са Рафаелом Надалом или Новаком Ђоковићем", каже бивши број 1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар