Мартина Хингис освојила 23. Гренд слем у каријери!

Британац Џејми Мари и Швајцаркиња Мартина Хингис освојили су Вимблдон у конкуренцији мешовитих парова.  И Џејми има две титуле на Вимблдону!

Тенис 16.07.2017 | 20:15
Мартина Хингис освојила 23. Гренд слем у каријери!
Мари и Хингис су савладали Финца Хенрија Континена и Британку Хедер Вотсон у два сета са 6:4, 6:4.

Мари је освојио свој четврти Гренд слем у каријери у конкуренцији дублова, други пут је тријумфовао на Вимблдону, после десет година паузе.

С друге стране, Хингисова је освојила чак 23. Гренд слем трофеј у каријери, 18. у конкуренцији парова.

Марију је ово други трофеј у каријери у микс дублу, након што је 2007. године такође на Вимблдону дошао до трофеја када је играо у пару са Јеленом Јанковић, док је Хингис пре две године са Индијцем Леандром Паесом тријумфовала у истој конкуренцију.

Овај меч ставио је тачку на овогодишњи Вимблдон који је у мушкој конкуренцији освојио Роџер Федерер, а у женској Гарбиње Мугуруса.

У конкуренцији дублова славили су Марсело Мело и Лукаш Кубот у мушкој, а Екатерина Макарова и Елена Веснина у женској конкуренцији.

Најбољи јуниор је Шпанац Алехандро Давидович Фокина, а јуниорка Клер Лију. Аксел Гелер и Ју-хсиу Хсу су славили у дубловима код мушкараца, а Српкиња Олга Даниловић је у тандему са Словенком Кајом Јуван код јуниорки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар