Мугуруса: Венус узор, мрзела сам траву на почетку!

Гарбиње Мугуруса освојила је свој други Гренд слем у каријери, а први Вимблдон, победом над Венус Вилијамс.  Гарбиње: Свиђа ми се Чилић, али Федерер. . . ! Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса рекла је да би волела да победнички плес на Вимблдону одигра са Швајцарцем Роџером Федерером.

Тенис 16.07.2017 | 13:15
Мугуруса: Венус узор, мрзела сам траву на почетку!
После меча, Шпанкиња је говорила за медије, за које је рекла да се на Венус угледала када је била млада играчица.

"Био је велики изазов за мене да играм против некога уз кога сам одрастала. То је стварно било нешто невероватно и веома сам узбуђена што сам успела да победим такву личност, која ми је била узор", рекла је Мугуруса.

Мугуруса је Венус савладала у два сета и тако дошла до друге Гренд слем титуле у каријери.

"Када сам освојила први сет, рекла сам, све иде добро, остани мирна. Желела сам да што мање компликујем и да што брже завршим меч, али сам знала да ће бити тешко. Играла сам добро од старта меча, држала ниво игре, а знате то је тешко на финалу оваквог турнира", казала је Шпанкиња.

Познато је да је у Шпанији шљака подлога на којој се игра, па је тако и Гарнињи на почетку каријере било тешко да се привикне траву, али када је играла финале на овој подлози, све се променило.

"Било је тешко на почетку. Мрзела сам је на почетку и доста мучила. Требало ми је времена да се привикнем. Када сам играла финале Вимблдона, рекла сам себи, престани да се буниш, видиш да ти "лежи" ова подлога", рекла је Гарбиње.

Мугуруса је освојила своју прву титулу на Вимблдону победивши у финалу Американку Венус Вилијамс, а Федерер ће се данас против Марина Чилића из Хрватске борити за осми трофеј најпрестижнијег турнира на свету.

Шампионка и шампион Вимблдона су некада, на свечаности на крају турнира, плесали, али се та традиција не поштује од 1977. године. 

Ипак, Мугурусу су новинари после финала замолили да изабере партнера за плес. 

"Ох, 'ајде", било је прво што је рекла шпанска тенисерка. 

Али, брзо је попустила, насмејала се и одговорила: "Роџер". 

"Свидја ми се и Чилић, озбиљно вам кажем, али желим да видим да ли је Роџер елегантан и када плеше", додала је шампионка Вимблдона. 

Традицију победничког плеса су пре две године оживели српски тенисер Новак Дјоковић и Американка Серена Вилијамс. Ђоковић и Вилијамс су били први тенисери који су заплесали после Бјорна Борга и Крис Еверт 1976. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар