Богдан навијачима Фенера: Завољећете Гудурића!

Богдан Богдановић најавио је навијачима Фенербахчеа шта могу да очекују од његовог наследника у турском тиму.

Кошарка 16.07.2017 | 21:30
Богдан навијачима Фенера: Завољећете Гудурића!
Дан након што је Богдановић потписао уговор са Сакраменто Кингсима, Фенербахче је купио из Црвене звезде Марка Гудурића.

Љубимац навијача Фенербахчеа упутио поруку присталицама тог клуба и тражио им само стрпљење за дојучерашњег бека Звезде.

"Гудурић је веома талентован играч и сјајан момак. Дајте му мало времена и заволећете га", поручио је Богдановић преко "Јурохупса".

Богдановић је у Фенер дошао 2014. из Партизана са 22 године, а толико има и Гудурић у тренутку трансфера из Звезде у Фенер.

"Лично, заиста бих волео да имам развојни пут као Богдан", рекао је Марко Гудурић уинтервјуу за МОНДО пре годину и по, током своје дебитантске сезоне у Црвеној звезди мтс.

Око 19 месеци касније, популарни "Гудура" заиста је кренуо стазом којом је и Богдан Богдановић прошао пре три године: Београд - Истанбул.

Званичном потврдом Фенербахчеа, Гудурић је у петак дефинитивно постао члан шампиона Европе, трансфером којим ће Звезда зарадити милион евра и 20 одсто од следеће продаје.

За то време, Богдановића у Америци представљају као (такође званично) новог бека Сакраменто Кингса, у којима ће почети да остварује свој НБА сан.

У разговору за "Еурохоопс", Богдан је говорио и о Гудурићевом преласку у Фенер.

"Марко Гудурић је веома талентован играч и сјајан момак. Навијачи Фенербахчеа, дајте му одређено време и заволећете га", рекао је Богдановић.

Интересантно је да је и Богдан 2014. прешао из Партизана у Фенер са 22 године, колико тренутно има и Гудурић, са којим ће и овог лета радити заједно у репрезентацији.

У сениорском тиму Звезде, за коју је 2011. заиграо као кадет, Гудурић је провео две године.

Звезда је за овај трансфер добила милиона евра и 20 одсто од наредног, а Гудурић је потписао четворогодишњи уговор.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар