Покушао се убити у затвору

Незир Каменица, троструки убица из села Богушићи покушао се убити пре десетак дана у затвору у Бусовачи, потврдио је његов адвокат из Горажда, Есад Муминовић.

Босна и Херцеговина 14.07.2017 | 11:39
Покушао се убити у затвору
''О томе сам обавештен од затворских чувара. Он је под сталним надзором, прате га 24 сата дневно, ни с ким није остварио никакав контакт, а чим је дошао до жилета, он је покушао да изврши самоубиство. С обзиром на то да га прате, чувари су то спречили. Био сам код њега након тога и с њим је врло тешко остварити контакт.

Врло је специфичан, тих, никада не мијења расположење и начин комуникације, а поготово ми скреће пажњу чињеница да још никада није показао кајање. Убити мајку је нешто грозно, али никада нисам видео да се каје због онога што је учинио'', додаје Муминовић, те истиче да су и због тога потребне додатне провере здравственог стања оптуженога, јер, ако се то не учини у овој фази поступка, то се касније неће моћи исправити, пише Аваз.

Наиме, Кантонално тужилаштво у Горажду и одбрана оптуженога нису могли постићи споразум о признању кривице, тако да ће након Незирове изјаве којом је негирао кривицу, предмет бити прослеђен на суђење, јер се Тужилаштво и одбрана нису могли договорити у вези с висином казне.

Муминовић сматра да је споразум могао допринети смањењу трошкова поступка, а одбијање Тужилаштва да начини уступке сматра грешком.

''Ради се о младој особи, признао је дело, па је реална казна око 14 година затвора. Тужилаштво није било спремно да уступи ниједан месец'', рекао је Муминовић.

Подсећамо, Незир Каменица је 2. маја у селу Богушићи код Горажда секирама убио мајку и очуха Зехру и Ифета Кавазовића и баку Шемсу Џабију. Након стравичног убиства преспавао је у кући, ујутро отишао у Сарајево, где се два дана након злочина пријавио у Полицијској станици Илиџа.

Током саслушања признао је и описао како је убио чланове породице и изјавио да му нису поклањали довољно пажње.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цудно,

14.07.2017 10:04

Због цега ди био зивот вреднији убице , од постених и недузних; стрик му донесите , одмах ја плацам .не испусцајте бандита никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

15.07.2017 09:22

Није вреднији у праву сте, али ово дијете је из разорене породице, мајка перудата. Сеоски патријахални и заостали менталитет, ко зна како су се према н јему односили.

ОДГОВОРИТЕ