Теодосић: Не осуђујем Јокића, много!

Милош Теодосић стао је у одбрану Николе Јокића због његове одлуке да не игра за Србију на Европском првенству, али показао и да му није свеједно.  "Да ли бих ја то урадио или не уопште није питање. Нисам био у таквој ситуацији и Јоку не осуђујем, много", рекао је Милош Теодосић у ексклузивном интервјуу за "Спортклуб".

Кошарка 15.07.2017 | 14:30
Теодосић: Не осуђујем Јокића, много!
Теодосић је недавно потписао двогодишњи уговор са Лос Анђелес Клиперсима па се придружио Јокићу у НБА лиги и Западној конференцији, али ће он сигурно играти на Евробаскету предстојећег септембра.

"Само су питали када је првенство Европе, где... Нису постављали никакве услове. Прича уопште није ишла у том правцу. То неће бити проблем ни у будућности", рекао је српски плејмејкер.

Док су Денвер Нагетси саветовали Јокићу да овог лета се посвети индивидуалном напретку, Теодосић није имао таквих проблема са својим НБА клубом.

"Што се тиче Јокића донео је одлуку какву је донео. Јока је изабрао да се спреми што је можда и разумљиво ако се зна да ће бити прва звезда и лидер екипе и неко кога чека последња година уговора. Стварно могу да га разумем. Да ли бих ја то урадио или не уопште није питање. Нисам био у таквој ситуацији и Јоку не осуђујем, много", рекао је Теодосић за Спорт Клуб.

Али, и надовезао се речима...

"Да ли бих ја то урадио или не уопште није питање. Нисам био у таквој ситуацији и Јоку не осуђујем, много".

Теодосић, који није ни помислио да не наступи овог лета са репрезентацијом Србије на Европском првенству иако је и сам био у несвакидашњој ситуацији - постао је НБА руки са 30 година, тако да му је одмор пред прву сезону са најмање 82 утакмице од 17. октобра ове, до 18. априла наредне године - додао је да ће за "орлове" наредни Еуробаскет бити специфичан.

"Лето је било сјајно са више времена за одмор. Скраћен Салетов списак је једна озбиљна екипа и мислим да имамо квалитет да узмемо једну од медаља. После много година одлазимо на првенство као фаворити уз Шпанију и Француску. Можда буде притисак, али навикли смо. Надам се успешној години", рекао је Теодосић, који је од дебија за јуниорску репрезентацију 2003. године константно у "погону" током лета наступајући у најдражем дресу.

Најављујући његов одлазак у Лос Анђелес Клиперсе, водећи амерички новинари истицали су да га у "Стејплс центру" чека улога стартера.

Теодосић то донекле демантује…

"Опција са Клиперсима ми се највише свидела. Сматрам да ми она највише одговара. Током боравка у Лос Анђелесу нисмо причали да ли ћу бити у петорци или улазити са клупе и како ће све то да изгледа. Има времена", рекао је 30-годишњи Ваљевац.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар