Слава јунацима Републике Српске

Код централног спомен-обиљежја у Угљевику, поводом Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске, служен је парастос палим српским борцима од Косовског боја до претеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Република Српска 28.06.2017 | 17:35
Слава јунацима Републике Српске
Чланови породица погинулих бораца ове подмајевичке општине, саборци, представници Борачке организације, као и представници локалне власти положили су цвијеће на спомен-обиљежје на коме су исписана имена 301 погинулог борца одмбрамбено-отаџбинског рата из Угљевика.

Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да се традиционално одржава парастос за све српске јунаке који су се борили вијековима за опстанак.

"Видовдан је прилика да се сјетимо свих јунака српског рода и прилика да се сјетимо и помолимо за душу кнеза Лазара који је изабрао царство небеско, а српски народ не заборавља његов подвиг нити јунаке свог рода", рекао је Перић.



Неопходно је да се посвети посебна пажња потомцима погинулих бораца. Општина Угљевик је у протеклом периоду учинила много тога за борачку популацију и у наредном периоду опредијељење локалне управе ће бити помагање борачкој популацији.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца Борачке организације Угљевика Саво Милошевић рекао је да су борци Угљевика дали велики значај у претходном одбрамбено-отаџбинском рату.

"Молитвом за душе бораца који животе положише за слободу српског народа ових простора, обиљежавамо славу Војске Републике Српске. Угљевик је у претходном изгубио 301 борца, док је 648 рањено", рекао је Милошевић.

(БН/В. Митрић)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Срамота

28.06.2017 16:04

Бас смо биједа.Сви око нас своје јунаке славе а у нас на парастос додје педесет баба и дједова и буљук политицара.Ова наса дијеца сутра неце знати ко су.И онда казу нови свјетски поредак.Ма какав поредак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

28.06.2017 18:31

Што да долази народ на парастос кад вијенце полажу људи политичари тешки милионе марака а народ би добро дошао као декор за ТВ .Зна добро народ ко су јунаци не бој се ал му досадили ови политичари који су крали док су ови гинули и види парадокса ? Ови лопови полажу вијенце правим јунацима.Па ко би дошао,питам ?

Name

Мислим-Ман

29.06.2017 04:58

У праву су коментари. Ради се о томе да смо ми премала нација као и остале на Балкану и онда величамо све и свашта, правимо сензације од свега могућег правимо нешто "велико" Наравно да поштујем све жртве, али морате схватити да се народ уморио дусебризника, идејних вођа, репрезентаната, говорника, те тако се ни не окупљају више у великом броју чак ни на протестима

Name

Зворник

28.06.2017 16:19

Није битно ко си и ста си вазно је бити цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрде

28.06.2017 18:05

Дзабе људи гинули!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qq

29.06.2017 00:24

Мало анализирајте колико је дошло људи данас на крсну славу ВРС.Досли родитељи у страху да можда никада више неће.Туга.Официри ВРС на смртовницама пишу да сахрану породица им обави у кругу најближе родбине. Неће људи да им дезерзери изражавају саучешће.ЗАМИСЛИТЕ СЕ ОВО СУ ЗНАЦАЈНИ ПОКАЗАТЕЉИ.СВЕ ВИ ПРИЦАТЕ У ПРВОМ ЛИЦУ.