Газпром се наљутио, Зенит опет бљује ватру!

Купљени најбољи играчи Боке и Ривера за 47. 500. 000 евра! Манћини потрошио преко 100. 000. 000 евра на четири појачања за само неколико дана! И стиже их још. . .

Фудбал 28.06.2017 | 11:00
Газпром се наљутио, Зенит опет бљује ватру!
Две године без Лиге шампиона. Две сезоне без борбе за титулу. Две године жвота испод просека на који је навикао Зенит и у којима је остао без највећих звезда попут Хулка или Витсела. Превише за клуб таквих апетита и са таквом силом као што је Газпром иза леђа...

Време је да Зенит опет раздрма руски фудбал и уздрма светску фудбалску пијацу. Буџет је одобрен и огроман новац је дат на коришћење оном који обожава да га троши - РобертуМанћинију!

Зенит се овог лета враћа у великом стилу и већ је потрошено преко 100.000.000 евра, гласе последње вести из Русије. Иако ниједно велико појачање још није званично промовисано, то ће се десити у наредних неколико дана пошто је Зенит договорио четири велика појачања.

Из Роме за 60.000.000 евра стижу Костас Манолас и Леандро Паредес. Према последњим најавама, њих двојица ће сутра потписати уговоре са Зенитом. Али то није све... Зенит је договорио и још два атрактивна појачања из Јужне Америке. И то из аргентинских великана Ривер Плејта и Боке Јуниорс. Руси су решили да се почасте најбољим играчима јужноамеричких великана.

Из Ривера су већ потврдили трансфер Себастијана Дриусија у Зенит. Овај нападач је најбољи играч Ривера и највећи таленат аргентинског клупског фудбала. Желели су га Рома, московски Спартак Тотенхем, Марсељ, Интер, чак се и Реал помињао, а Дриуси ће завршити у Зениту. Због новца. Док је Ривер осталим заинтересованим купцима тражио да плате откупну клаузулу од 15.000.000 евра, појавио се Зенит са понудом од 21.000.000 евра и купио младог нападача. Поготово је занимљиво што је Дриуси био главна мета Спартака и што је Зенит на овај начин показао великом ривалу колико је озбиљан.

Дриуси је већ обавио лекарске прегледе у Риму и у наредних 48 часова ће постати нови фудбалер Зенита.

„Себастијан ће у уторак или среду потписати уговор са Зенитом“, рекао је његов менаџер Густаво Педросо.

„Платили су и више него што смо очекивали. Била је то понуда која се не одбија. За Себастијана је ово сјајна прилика да напредује у каријери јер ће играти у клубу који је скоро сталан учесник Лиге шампиона“, рекао је Риверов тренер Марсело Гаљардо.

Када је завршио посао на Монументалу, Зенит се преселио на Бомбоњеру и експресно завршио још један трансфер. Завршили су трансфер Бокиног офназивног везисте КристијанаПавона. Играч је зимус био на прагу Пари Сен Жермена, желели су га Наполи и Порто, а помињао се и као могуће појачање Ливерпула. Зенит је добио и ову битку. Такође захваљујући финансијској моћи. Играч је имао откупну клаузулу од 18.000.000 евра, али ће га Зенит платити 26.500.000 евра.

Зашто Руси преплаћују играча?

Пристали су да плате откупну клаузулу, али и још 8.500.000 евра које је Бока требало да плати на име пореза за трансфер. И да би што пре завршили причу око трансфера и растерали конкуренцију.

„Платили су клаузулу и ту више нема шта да се прича“, рекао је Павонов менаџер ФернандоИдалго.

Павон је данас у друштву Идалговог сина отпутовао у Рим где ће обавити лекарске прегледе. На лекарским прегледима у Риму је и Манолас.

Ни то није све од Зенита. Поред 107.500.000 евра за поменута четири појачања, Зенит жели још да троши. Послали су Сасуолу понуду вредну 8.000.000 евра за штопера ФранческаАћербија плус 2.000.000 евра кроз бонусе. Заинтересовани су и за Фација из Роме, Бадеља из Фиорентине, Мунира Ел Хададија из Валенсије, те бразилског нападача Луана из Гремија који кошта преко 20.000.000 евра.

Време је да се титула врати у Санкт Петербург. Ако Манћини буде умео да располаже овим арсеналом премоћним за руску Премијер лигу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар