Новак: Агаси ће остати уз мене колико осјећа да треба

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је веома захвалан што је Андре Агаси одлучио да му посвети време и постане му тренер.

Тенис 28.06.2017 | 21:30
Новак: Агаси ће остати уз мене колико осјећа да треба
Ђоковић и Агаси почели су да сарађују пре неколико недеља, али први наступ на Ролан Гаросу није био успешан јер је Новак испао у четвртфиналу од Доминика Тима.

"Андре има много обавеза у животу", рекао је Ђоковић и наставио:

"Има велику породицу, живи на Западној обали Америке. Посвећен је својој фондацији и приватном бизнису. Већ дуго времена се бави многим, многим стварима. Ценим што је нашао времена да ради и буде са мном".

Он је потврдио да ће Американац бити током читавог тока Вимблдона, али још није познато који су турнири на којем ће га пратити.

"Зависи. Требало би да стигне следећег викенда. Биће ту пре него што почне Вимблдон и остаће докле год сам ја на турниру, што је сјајна вест. Осам-девет дана које смо провели заједно на Ролан Гаросу су ми много значили, имао сам шта да научим од њега. Делили смо искуства и ван терена, ситуације кроз које је он већ прошао, а које се мени дешавају", навео је.

Новак је истакао да је повратак Агасија у ‘бели спорт’ важан не само за њега, него и за остале.

"То што је ту није сјајно само за мене, већ и за тенис. Видим колико му је стало до овог спорта, колико зна. Веома је занимљиво чути његову перспективу, начин на који анализира игру, шта види када је реч о напретку и повратку на потребни ниво. Покушаћу да са Андреом проведем што је више могуће квалитетног времена. Немамо ништа потписано, наставићемо како смо кренули и он ће бити уз мене колико осећа да треба. Прихватио сам то и веома сам захвалан", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар