Уникаха савјетује Недовића да не иде на ЕП!

Тренер Уникахе Ђоан Плаза открива за Б92 зашто би клубу одговарало да Немања Недовић пропусти Европско првенство у кошарци овог лета.

Кошарка 27.06.2017 | 18:30
Уникаха савјетује Недовића да не иде на ЕП!
Шпански стручњак који тренира Недовића и Муслија, каже да је ова сезона врло важна за Немањину клупску каријеру, сада када је српски играч почео да игра добро и константно.

"Једна од ствари које смо му рекли јесте да је ово лето веома битно за њега. Можда не кључно, али свакако важно. Мора да напредује у овим стварима које сте напоменули, попут одбране. Талента има, ту смо сагласни", каже Плаза за Б92.

Плаза се није ограничио само на Уникаху јер каже да после добрих партија Недовић може наредне године отићи и у ЦСКА или други клуб из круга најјачих.

"Али, ако хоће да игра 70 утакмица јер имамо Евролигу следеће године и жели да буде 'франшизни играч' у било ком тиму, у Малаги сада, али следеће године можда у ЦСКА онда мора да побољша и своје физичко стање и тело, изнутра и споља", напомиње тренер Уникахе.

Недовић је током ове сезоне имао проблема с повредама, а повреде стопала и зглоба у марту довеле су у питање његово учешће у финалу Еврокупа. Српски интернационалац је играо, а Уникаха је освојила Еврокуп.

Било је незнатних тегоба и са коленом, па би у клубу највише волели да Недовић пропусти Евробаскет овог лета како би се одморио, опоравио и у будућности био најбољи и за клуб и за репрезентацију.

"Да, било би сјајно када би одморио, али на прави начин што значи да паузира 15 дана и да за то време сам ради на својим мишићима и телу. Ако би овог лета одмарао било би боље по нас", објаснио је Плаза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар