Адетокумбо: Желим да будем најбољи свих времена!

Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо истакао је да му је циљ да постане најбољи играч свих времена у освом спорту.

Кошарка 27.06.2017 | 14:30
Адетокумбо: Желим да будем најбољи свих времена!
Адетокумбо је 22-годишњи крилни играч Милвоки Бакса, а у прошлој сезони је просечно бележио 22,9 поена уз 8,8 скокова и 5,4 скокова по утакмици.

"Не желим да звучим арогантно, али имам највише могуће циљеве. Желим да будем шампион са Баксима, да будем МВП, да будем део најбољих 50 свих времена, да будем најбољи кошаркаш у историји", рекао је "скромни" Адетокумбо.

Осим Јаниса, још један Адетокумбо се професионално бави кошарком, његов две године старији брат Танаси је такође крилни играч шпанске Андоре, прошле године је био члан Њујорк Никса.

Многе збуни када чују да су тамнопута браћа Адетокумбо Грци, а иако су им родитељи имигратни из Нигерије, они се осећају као истински "Хелени".

"Нико не може да каже да нисам Грк. Не знам ни за шта друго у свом животу. Никад нисам био у Нигерији. Ми смо деца од 11 милиона Грка. Наравно, желим да посетим Африку, желим да помогнем деци да добиију шансу у животу, као што сам ја у САД", рекао јеЈанис.

Његов брат има много теже искуство, па се отворено залаже за права имиграната, којих је све више у Грчкој.

"Две и по године нисам имао пасош Грчке. Био сам илегалац. Због тога нисам могао да играм за јуниорску репрезентацију. Први пут сам репрезентативац постао као сениор. Не волим хипократе. Имигранти би требало да имају право гласа, да буду активни грађани, као што је у другим европским земљама. Не би требало да се презивате Адетокумбо да бисте могли да добијете грчко држављанство. Када сам имао 15 година, победили смо ривала са 100 поена, а један навијач је рекао: "Пустите их да постигну кош". Ја сам му одговорио да они нама не дају да поентирамо у стварном животу", рекао је Танаси.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар