Држављани БиХ не путујте у...

Министарство иностраних послова БиХ на својим званичним интернет страницама објавило је листу земаља у које држављани БиХ не би требали путовати. Овај списак постоји већ месецима и још је ''на снази''.

Босна и Херцеговина 25.06.2017 | 15:07
Држављани БиХ не путујте у...
Јемен

Министарство иностраних послова БиХ позива држављане БиХ да до даљег не путују у Јемен, због појачаног секташког насиља и погоршања безбедносне ситуације у тој земљи.

 
БиХ у Јемену нема резидентно дипломатско-конзуларно представништво, те покрива ту земљу из Ријада (Саудијска Арабија). Ова чињеница значајно утиче на могућност директног пружања помоћи и подршке грађанима из БиХ у вандредним ситуацијама, те с тога молимо све грађане који намеравају путовати у Јемен да ово упозорење озбиљнио схвате, наводи се, пише Н1.

Либија

До даљег грађани су позвани и да не путују у Либију због значајног погоршања безбедносне ситуације и постојања реалне опасности од оружаних напада и отмица у овој земљи.

Позивају се држављани БиХ који се тренутно налазе у Либији, посебно у оним деловима земље у којима су се већ дешавали или се дешавају отмице, оружани напади, упућивање озбиљних претњи, да у сарадњи са руководствима компанија и предузећа у којима су запослени и уз консултације са Амбасадом БиХ у Триполију размотре могућност привременог напуштања те земље.

Ирак

Држављани БиХ су позвани и да размотре могућност напуштања Ирака чим се за то стекну сигурни услови. Потребно је да се држављани БиХ, због безбедносних разлога, придржавају мера безбедности и избегавају јавна окупљања.

Украјина

Министарство иностраних послова БиХ позива држављане БиХ да се суздрже од путовања у делове Украјине који нису под контролом легалних власти у Кијеву. Потребно је да се грађани БиХ придржавају мера безбедности и избегавају јавна окупљања.

Сирија

Препоручује се да због сложених безбедносних прилика држављани БиХ не путују у Сирију, до даљег.

Препоручује се грађанима БиХ опрез, посебно на јавним местима и саветује се избегавање већих јавних окупљања и демонстрација, те праћење упутстава локалних власти.

На страницама Министарства такође се позива на опрез грађана који путују у Турску и Француску.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ОУТ

25.06.2017 14:48

Фуј, препоручује балкански ЦНН у лику и дјелу Н1 да овдашњи грађани не путују тамо-вамо...као да они негдје путују и као да имају стандард који им омогуцава путовања. Боље би било да се ЦНН-ова филијала позабавила бројним земљама које својим грађанима НЕ препоручују путовање у БиХ таквих је много више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роцк

25.06.2017 16:45

Бас сам размисљао за викенд у Јемен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕ

27.06.2017 18:09

Ја контала мало тркнути до Украјине.

Name

главицорак

26.06.2017 13:35

Тзв "дрзава" бих ,фактицки и не постоји,зато је и третирана као"нула"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре главицорак

27.06.2017 18:15

Дрзава постоји,није постована јер у њој зиви пуно главицорака попут тебе,е то је прави разлог непостовања.

Name

деwац

26.06.2017 16:36

Народ презивљава на сламцицу а они о путовањима па ко то има паре да тамо путује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.06.2017 12:31

Не бих се сложио,кад одес било гдје у свет и кажеш да си из БиХ одмах кажу аха,то је тамо на балкану између хр и ср,а кад прелазис границу мораш показати пасош са грбом БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxx

28.06.2017 13:12

Даy не путују у Србију због сигурносни разлога.

ОДГОВОРИТЕ