ИНФО 5 омиљена агенција власти

Власници агенције Инфо 5 су бивша новинарка Бранкица Тејић-Јеринић и некадашњи новински уредник Драган Јеринић. Њихов пословни партнер је Данило Петровић, син директорице Електрокрајине Секе Кузмановић и зет потпредсједника СНСД-а Небојше Радмановића. . .

Босна и Херцеговина 24.06.2017 | 14:13
ИНФО 5 омиљена агенција власти
Електрокрајина Бања Лука од 2015. до почетка 2017. године потрошила је више од 70.000 марака за услуге кетеринга. Екслузивно право на ове послове има маркетиншка агенција “Инфо 5” из Бања Луке. Власници агенције су Бранкица Тејић-Јеринић и Драган Јеринић, пословни партнери Данила Петровића, сина директорице Електрокрајине Секе Кузмановић (СНСД). Данило Петровић уједно је и зет потпредсједника СНСД-а Небојше Радмановића...

Агенција “Инфо 5” основана је 2008. године, бави се маркетингом и односима са јавношћу и издаје часопис Дом инфо. У 2016. години имала је четири запослена радника и приходе од пола милиона марака.

Сарадња са Електрокрајином почела је 2015. године, а од тада Електрокрајина је шест пута расписивала јавни позив за набавку услуга кетеринга и медијску промоцију. На позив за достављање понуда сваки пут би се јавила само једна фирма- Агенција Инфо 5 из Бања Луке, јер приликом расписивања јавних позива из Електрокрајине би понуду слали само Агенцији Инфо 5. Вриједност уговора- 10 до 15 хиљада марака без ПДВ-а. Уговорима су обухваћени кетеринг, услуге фотографа, организације и технике.



Уз услуге фотографа и осталу организацију, набавка хране и пића за 120 особа коштала је 10.000 марака, а набавка истих услуга за 80 особа више од 11.000 марака. На вриједност уговора не би утицао број особа за које је намијењена набавка хране и пића.

Иако се Агенција не бави кетерингом нити је регистрована за ту дјелатност до сада је за те услуге добила 70.000 марака од Електрокрајине.

“Инфо5 ће вам израдити приједлог менија у складу са врстом догађаја и буџетом, те повезати са најбољим кетеринг агенцијама” како наводе на својој wеб страници. Тако је из буџета Електрокрајине за услуге кетеринга за отварање једне пословнице потрошено 24.000 марака на свечано обиљежавање обиљежавања почетка радова и отварање.

За “услуге кетеринга поводом организације и медијске промоције обиљежавања почетка радова на изградњи новог пословног објекта Електрокрајине у Челинцу” Агенција Инфо 5 добила више од 11.000 марака. За услуге кетеринга “поводом свечаног обиљежавања отварања новог пословног објекта Пословнице Челинац” Агенција је добила 10.000 марака. За кетеринг поводом свечаног отварања исте пословнице у Челинцу Електрокрајина је платила 3.000 марака фирми Уготурс из Челинца.

Директорица Агенције Инфо 5 Бранкица Тејић-Јеринић одбила је говорити за Журнал с образложењем да треба да се обратимо Електрокрајини.

- У вези са пословањем и ангажманом наше агенције од стране предузећа „Електрокрајина“ а. д. Бања Лука, молимо вас да сва ваша питања усмјерите менаџменту наведеног предузећа, каже Јеринић.

Управа Електрокрајине у одговору на Журналове упите каже да је набавка кетеринга урађена у складу са Законом о јавним набавкама јер је објављења на wеб страници предузећа.

- Агенција Инфо 5 није била фаворизирана што потврђује чињеница да су јавни позиви за доставу понуда били под истим условима доступни и отворени за сва лица која се баве кетерингом, тврде из Управе.

Електрокрајина је за услуге медија у 2016. години потрошила 36.000 марака, док је за услуге оглашавања у 2017. години Гласу Српске платила 16.800 марака. У 2017. години за услуге објављивања обавјештења за клијенте на 11 радио станица у Републици Српској издвојила више од 32.000 марака.

ДУГОГОДИШЊА САРАДЊА СА ВЛАСТИМА

Од оснивања Агенција Инфо 5 послује углавном са институцијама Републике Српске, а највећи клијент Агенције је Влада РС, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију. Први велики посао у вриједности 395.000 марака, Агенција је 2012. године добила управо од овог министарства за кампању “подизање јавне свијести и позитивне промјене у перцепцији управљања чврстим отпадом”. Сарадња је настављена до данас без обзира на упозорења ентитетских ревизора да аванси исплаћени Агенцији нису оправдани. У 2015. години Министарство је Агенцији исплатило више од 67.000 марака, а у 2016. години више од 33.000 марака неоправданог аванса.

Агенција Инфо 5 поред послова кетеринга, бави се и маркетингом. Општина Лакташи исплатила је  Агенцији  10.000 марака за услуге маркетинга и портпарола. Од 2010. године Агенција израђује општински билтен и ради услуге представљања у медијима за Општину Теслић. За наведене услуге у 2016. години Агенција је наплатила 39.500 марака.

Драган Јеринић био је  главни и одговорни уредник и замјеник директора Независних новина, његова супруга Бранкица, бивша је новинарка Гласа Српске. Према писању медија, брачни пар свој пословни успјех дугују управо бившем послодавцу јер  “у свим својим пословима обилато користе реално велику политичку и сваку другу снагу и утицај Жељка Копање, власника “Независних новина” и “Гласа Српске”. Жељко Копања био је дугогодишњи пријатељ Милорада Додика.

Осим тога, Драган Јеринић оснивач је фирме Мега Електрик заједно са Данилом Петровићем бившим савјетником и зетом потпредсједника СНСД-а и бившег члана Предсједништва БиХ, Небојше Радмановића.  Од ове фирме Електрокрајина купује струју.

(Зурнал.инфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ста Реци

24.06.2017 12:32

Јос један културан отимац народних пара....браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тај Данило Петровиц .....

24.06.2017 13:17

.... је набрзака добио диплому муфте на ПМФ-у у Б.Л., и одмах отисао за савјетника своме пунцу у Сарајево. Назалост, такве се појаве понекад десавају и на јавним универзитетима.

Name

Боље рецено

24.06.2017 13:27

Све саме "ФУКАРЕ" !

Name

Струја

24.06.2017 17:18

ПРОВЈЕРИТЕ КАКО ЈЕ МЕГА ЕЛЕКТРИК ВЛАСНИСТВО ПЕТРОВИЦА И ЈЕРИНИЦА ДОБИЛА БЕСПЛАТАН ДАЛЕКОВОД ЗА СВОЈЕ ЕЛЕКТРАНЕ У ТЕСЛИЦУ ОД ЕЛЕКТРО ДОБОЈА ВРИЈЕДНОСТИ МИЛИОН МАРАКА

Name

ЈАВНА СВИЈЕСТ

24.06.2017 21:34

КОЛИКО ЈЕ ДРАГАН ЈЕРИНИЦ ДОБИО ПАРА ОД СРЕБРЕНКЕ ГОЛИЦ ЗА ИЗМИСЉЕЊЕ ПРОЈЕКТЕ ПОДИЗАЊА ЈАВНЕ СВИЈЕСТИ ЕНЕРГРСКЕ ЕФИКАСНОСТИ И КОЛИКО ЈЕ ПАРА ВРАТИО. СВЕ СЕ ЗНА.

Name

Никола

24.06.2017 12:33

А ти стоко иди и опет гласај да би они узивали! Јер,ако не гласате српство це бити угрозено!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дд

24.06.2017 12:41

Срам вас било. какав ви ауторитет глумите, Стевандиц прави форум што одлазе млади Идемо сви и носити своје мртве одавде да пријатељу,прији и осталој БРАТИЈИ не сметају.СТИДИТЕ СЕ,ВИ И ТАКВИ СУ ИГАСИЛИ И ЗДРАВСТБЕНЕ УСТАНОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.06.2017 13:01

Ово сто ради Додик и његов снсд-е је ван памети. Народе ста цекамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Труе

24.06.2017 14:16

Тај Данило је од Калдере преузео ЕЛНЕТ, кабловски и интернет провајдер. Баш ме занима одакле му лова или комбинација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштар

24.06.2017 15:15

Ха , није то ништа, не знате ви хирове другог Радмановићевог надобудног зета, извјесног Илића, сина неког власника приватног факултета из Бања Луке. Станари зграде у којој живи млађа Радмановићева ћерка ми се жале како их брачни пар Илић-Радмановић шпијунира јер су поставили више камера које шпијунирају све оне који улазе у зграду и из ње излазе а све под изговором безбједности њихове. Змислите ту дрскост у згради у којој има многи станара они су инсталирали мимо закона камере којима контролишу улаз и излаз. Ја сам лично видио те камере на висе мјеста испред њихових врата и питао сам се ко је тако вазан да поставља камеру у заједничком просторијама. А онда су ми рекли да је ту Радмановићева кћерка се удомила и да ју је тата почастио станом и да је то због њихове сигурности . Кад сам станаре питао што се не жале комуналниј полицији рекли су да не постоји Заједница етажних власника и да нема ко пријавити. Осионост власти тајкуна и њихове дјеце улази у фазу кад це они моци радити све то сто се описује у овом вашем тексту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тица

24.06.2017 16:03

Први брак са Михом ... ауто скола... у Гласу била за стампарским стројем....у хотелу Палас дрзала фитнес ту је налетио ... удрузење новинара Зеље Копање ... и од тада милионери и без њих ми смо готови...ЈАДНИ МИ СА ЊИМА..... ЊИМА ЈЕ ДОБРО ОНИ СУ У РАЈУ ..а остали народ је глуп и незналице.... ЗИВИО СНСД ДНС..СП... ЗИВЈЕЛИ БОГАТИСИ.....СМРТ СИРОТИЊИ СЛОБОДА БОГАТИМА....алан форд

Name

Ре: тица

24.06.2017 16:34

Приучени сељачић који се касније продавао као новинар у новинама гдје је старија радмановићева ћерка била фол главни уредник. Све дил тате алкохолићара и тајкуна који је издаво те новине а звао се копања. Замислите те среце. Тата цлан пресједниства, мама домацица са афинитетом за озбиљну музику а све влас СнсД. Да боље не мозе. Тата намјеста послове из пресједниства новинама у којим ћерка ради. Све се то десава под додицковим благословом. Аута , куце, имања. Све у резији удбаса Радмановиц Небојсе званог Прапо. И све из Наполеон кафица на даљински управљац. И стан је радмановиц добио и церку удомио јер је агенцију РАК смјестио у зграду у којој за за контрауслугу добио гратис стан који је церки поклонио. Олос сљам и дно.