Волим политику дјелима, а не ријечима

Атмосфера у региону је гора него прије 15 година, а Европска унија је због мигрантске кризе схватила значај Западног Балкана.  То је гостујући у Кажипрсту рекао предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, након састанка са председником Србије Александром Вучићем. Каже да није популиста, воли политику дјела, а не ријечи.

Босна и Херцеговина 24.06.2017 | 07:35
Волим политику дјелима, а не ријечима
"Обје стране имају интерес да се односи поправе, стало нам је до добрих односа... Кад кажем ми, говорим у своје име, у име све тројице чланова Предсједништва, у име БиХ и то је наш став. Разговарали смо о утврђивању граница двије земље, те границе су парафиране, има 14, 15 година, али споразум није постигнут јер мора доћи до размјене територија у малим дијеловима", рекао је Иванић.

Додао је и да је "лијепо чути лијепе ријечи", али је више заговорнк тезе "ајмо да видимо колико нам је добар амбијент, ајмо да се стави тачка".

"На Балкану је граница утврђена само између БиХ и Црне Горе, ако се не варам... Отварамо ово питање, радиће комисије на томе, а ствар није баш једноставна. Видимо да Словенија и Хрватска не могу да ријеше питање границе ни уз арбитражу", додао је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва је препознао изјаву коју је недавно дао његов колега Бакир Изетбеговић, а у којој је изјавио да је "препознао годинама раније да је Вучић човјек који ће тек да учини добре ствари за Балкан и односе Србије и БиХ".

"Да, то је Бакирова изјава... Ту је мала порука, да видимо шта ће Вучић убудуће радити... Увијек има ту наших политичких говора, али ће конкретна дјела показати. Проблеми су се дешавали углавном између бошњачких лидера у БИХ и српских лидера у Србији. Тензије су се стварале због става потребе код бошњачких лидера да Србија мора стално да даје доказе да је принципијелна, да се извињава, а никада није било спремности да се уђе у истинско пријатељство. Видећемо да ли је Изетбеговић тај лидер. Амбијент је овдје гори него прије 15 година, сјећам се да смо тада сједели, министри спољних послова, и прије него што се оде пред ЕУ одређивали смо једног од нас који излаже стање у региону. Данас је то немогуће", навео је Иванић.

Према његовим речима, Брисел је данас искренији према региону него раније.

"На одређеним затвореним састанцима је причано да послије увођења Хрватске у ЕУ наредних 30 година неће бити проширења. Ипак, мигрантска криза је помогла да Брисел схвати важност региона", додао је Иванић.

Чињеница да је Милорад Додик знатно ближи Београду од њега – му не смета.

"Годинама сам у тој врсти улоге. Ја нисам популиста, волим политику дјелима, а не рииечима. Важан је резултат, ја сам имао неколико критичних ситуација у посљедњим мјесецима, све те битке сам добио, многи би причали о томе, али је мени важан само резултат", закључио је Иванић.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нестабилна лицност

24.06.2017 05:50

Мислим да је Изетбеговиц под утицајем неких Исламских земаља доста уцинио да стање буде такво какво је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истросен политицар без визије

24.06.2017 05:59

Да волите политику дјела нисте до сада показали. Васе дјеловање висе лици на украсавање вец окиценог бозицног дрвета: празна прица без конкретних акција. То потврдјује и стање у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

24.06.2017 07:09

То професоре, доминирај! Мудро, стабилно и сигурно. Остали нек се боре за другу позицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воли да воли

24.06.2017 07:23

Водис политику лазима и обманама исто као и Додик, само немас толику популарност као он. Зацарани круг се никад неце разбити са вана вец изнутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данча

24.06.2017 08:24

Све је то исто,само се народ у заблуду доводи,а они узивају.Само на корак смо до тралалаа,отворено нп о поглавље,напредак,суфицит,тралала,тралала.Народ се расели,фабрика нема.А Додик и Иваниц ко нокат и месо.Гуслара навукли,он се узивио,а ниста се не пита.Нема број ни Мирков ,ни Милицевица,ни Мица ни Цицка.Све настимали.Све ради као сат.Знају људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цудан неки лик

24.06.2017 11:49

Овај сам себе лазе, исто као да је неко цорав па не види ста овај ради и ста је радио све ове године, цист популизам, само се додворава бирацком тијелу и појединим политицарима да би заститио своју позицију и изворе знацајних финансијских средстава. Исти медјед ко и Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјела

24.06.2017 12:11

Мој Младјо.Код нас се политика ради недјелима.Каква црна дјела.

ОДГОВОРИТЕ