Старо познанство из Москве води Теодосића у Јуту!

Бруклин, Мајами, пре неколико дана појавио се и Чикаго. . . Сви са надом да ће приволети Милоша Теодосића у своје јато. Али према информацијама Политике неће бити нико од њих. Или бар тренутно не изгледа тако, пошто је Јута та којој је плејмејкер српске репрезентације најближи.

Кошарка 26.06.2017 | 10:30
Старо познанство из Москве води Теодосића у Јуту!
Политика подсећа и на један веома битан детаљ у целој причи. Наиме, тренер Џезера Квин Снајдер је у сезони 2012/2013 био помоћник Етореу Месини у московском ЦСКА, па је из прве руке могао да се увери у Теодосићеве квалитете. Уосталом, после те сезоне у РусијиКвин је и сам рекао да је Теодосић “вероватно најбољи додаваш на свету“, те да “може да на терену уради све што пожели“.

Даље, члан Квиновог стручног штаба у Солт Лејк Ситију је и Игор Кокошков, једини српски стручњак са звањем асистента у НБА лиги.

И још једна занимљивост: Квин је, шушка се, намерио да екипу појача и Хјустоновим плејомПатриком Беверлијем, који је у сезони 2009/2010 био Теодосићева замена у Олимпијакосу. Теодосић је те сезоне био проглашен за најбољег играча Евролиге. Беверлиотишао у Спартак из Санкт Петербурга, па потом у Рокитсе и у међувремену постао више него солидан НБА плеј.

Газда ЦСКА Андреј Ватутин урадио је све што је могао понудивши Теодосићу за Европу нестварних 12.000.000 евра за три сезоне. Али схватио је и он да су му руке везане, па је довео Леа Вестермана, иако је свима јасно да он није права замена за Теодосића. Такву је уосталом веома тешко наћи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар