ЕП - жријеб: Србија са Хрватском и Скандинавцима!

Рукометаши Србије играће против домаћина Хрватске, Исланда и Шведске на Европском првенству у јануару 2018. године.  Српски рукометаши у Сплиту, против Хрватске! Сплит, па Загреб - надамо се!

Остали спортови 23.06.2017 | 20:45
ЕП - жријеб: Србија са Хрватском и Скандинавцима!
Теже није могло. И није то прављење алибија унапред, стварно су нам запали најтежи могући противници. Србија је упала у Групу А на Првенству Европе у рукомету, које ће се наредног јануара одржати у Хрватској (од 12. до 28. јануара 2018), пошто је осим домаће селекције за ривале добила још у овом спорту увек опасне репрезентације Шведске и Исланда.

Утакмице Групе А која ће вероватно да има предзнак "смрти" играће се у Сплиту.

У Групи Б су Норвешка, Аустрија, Француска и Белорусија, у Групи Ц су Словенија, Црна Гора, Немачка и Македонија, а у Групи Д су Мађарска, Чешка, Шпанија и Данска.

По три најбоље екипе из сваке групе ће се пласирати у другу фазу, а уколико Србија прође, своје мечеве ће играти у Загребу са екипама из Групе Б.

Распоред је познат, још "само" да почне!

Рукометна репрезентација Србије играће на Европском првенству у Хрватској (12-28. јануара) у Групи А, што значи да ће своје утакмице играти у Сплиту и да ће за ривала имати домаћу селекцију.

Све четири групе састављене су од по четири тима, а пласман у главну фазу у Загребу и Вараждину обезбедиће по три селекције. С обзиром на то да би се орлови у случају проласка "укрштали" са тимовима из Групе Б, то значи да би наставили такмичење у Загребу.

Међутим, о том - потом.

Ово је састав група:

ГРУПА А (Сплит): Хрватска, Исланд, Србија, Шведска
ГРУПА Б (Пореч): Норвешка, Аустрија, Француска, Белорусија
ГРУПА Ц: (Загреб): Словенија, Црна Гора, Немачка, Македонија
ГРУПА Д: (Вараждин): Мађарска, Чешка, Шпанија, Данска.

Коментаришући састав групе, најискуснији српски репрезентативац Растко Стојковић рекао је да "орлови" нису имали среће у жребу.

"Јако тешка група, али имамо својих шанси са Исланђанима и Швеђанима, пре свега. То су екипе којима можемо да парирамо. Реалан сам, са Хрватском ће бити јако тешко играти у Сплиту. Они су велики фаворити, не само групе, већ и на читавом првенству. Видим их у финалу са Французима. Поента и циљ је изаћи из групе са два бода, ако имаш амбиције да направиш нешто на првенству. То би била одлична ствар", рекао је пивотмен.

Бранилац титуле је Немачка.

Титулу првака Европе брани селекција Немачке, а Србија је на прошом ЕП 2016. у Пољској била 15.

Европско првенство 2018. на програму је 12-28. јануара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар