Игра мало, али не дају га јефтино!

Ливерпул одбио Наполијевих 11 милиона фунти за левог бека Алберта Морена, тврди "Скај".  

Фудбал 25.06.2017 | 09:00
Игра мало, али не дају га јефтино!
Алберто Морено (25) прошле сезоне је био у почетној постави Ливерпула на само два меча Премијер лиге.

Минутажу је углавном остварио у утакмицама уводних рунди ФА и Лига купа, док је менаџер Јирген Клоп у свим важнијим ситуацијама давао предност искусном Џејмсу Милнеру, иако он по вокацији уопште није леви бек.

Наполи је у таквом Мореновом статусу препознао шансу да за релативно скроман новац - у британским оквирима - дође до још увек младог и перспективног играча, коме можда треба нова средина да би се "ресетовао" и поново почео да пружа партије на високом нивоу.

Трећепласирани тим Серије А понудио је за Шпанца 11 милиона фунти, а Ливерпул глатко одбио, сазнаје "Скај спортс".

Морена, наводно, траже два премијерлигашка клуба, као и његова матична Севиља, из које је лета 2014. стигао на Енфилд и којој је својом грешком у финалу Лиге Европе 2016. помогао да направи преокрет и стигне до трећег узастопног трофеја у том такмичењу.

Како цену сваке робе диктира потражња за њом на тржишту, "редси" не желе да пусте Алберта Морена за мање од 15 милиона фунти.

Фаузи Гулам је прва опција. Студиозни Маурицио Сари жели још једну. То, ипак, неће бити Алберто Морено. Бар не док Наполи не „појача“ понуду за леввог бека Ливерпула.

Црвени су јутрос одбили понуду Наполија вредну 11.500.000 евра. Не толико што Јирген Клоп верује Шпанцу - уосталом, да овај није први избор сведочи да је Џејмс Милнер, иако природни везиста, целу сезону провео на левом беку - него што клуб са Енфилда жели макар да не буде на губитку. Пре три лета купио је Морена за 15.000.000 евра од Севиље и то је цена под којом би га пустио.

А управо се Севиља помиње као опција за 25-годишњег Шпанца. Клуб из Андалузије, пак, није вољан да толико новца потроши на левог бека. Уосталом, није спреман да приближну суму испостави за откуп уговора нападача Стевана Јоветића, па је јасно да Мореномора да чека.

Опет, не мора да жури. Уговор са Ливерпулом истиче му јуна 2019. Минуле сезоне почео је тек два премијерлигашка меча.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар