Милица Дабовић: Караџић је претјерао, форсирао...!

Бивша капитенка репрезентације сматра да је селектор префорсирао играчице и лоше темпирао форму на Европском првенству. "Не кажем да није велики тренер, али. . . "

Кошарка 23.06.2017 | 23:10
Милица Дабовић: Караџић је претјерао, форсирао...!
Кошаркашице Србије стале су на Европском првенству у Чешкој у осмини финала и у поразу од Летоније опростиле се од континенталне титуле.

Милица Дабовић, бивша капитенка и једна од репрезентативки које су недавно напустиле "А" селекцију, гледала је првенство са много емоција и сматра да је селектор Стеван Караџић највећи кривац за виђени епилог.

"Тешко ми је пало то што је наша репрезентација доживела неуспех на Европском првенству. Волела бих да сам могла некако да им помогнем. Невероватно је како су изгубиле неке мечеве против онаквих противника, а у тиму имамо најбољи трио у Европи, Миловановић - Петровић - Дабовић. Девојке нису заслужиле да иду кући, али је то последица неких лоших одлука", изјавила је она за "Ало".

Упитана на које одлуке конкретно мисли, Дабовићева је објаснила...

"Играчице су повређене дошле на шампионат, играле су под блокадама и нису успеле да у таквој ситуацији остваре бољи резултат. Селектор Стеван Караџић најбоље зна у чему је грешио. Сматрам да није правилно темпирао форму. Не кажем да су његове методе погрешне, него претеране. Он је велики тренер, али ја не бих могла да тренирам на његов начин. Код Марине Маљковић су тренинзи били феноменални и знала је да нас темпира за велико такмичење, јер нас је одмарала када је то било потребно", рекла је бивша капитенка.

Она је двапут истакла да су заиста велики проблеми са повредама могли бити избегнути.

"Никада нам се није десило да на шампионат све одемо повређене. Ана Дабовић и Соња Петровић и пре шампионата нису тренирале због повреде. Тамара Радочај и Невена Јовановић су се повредиле на припремама. Много је било повређених играчица, али су ипак на терену девојке дале све од себе".

На питање да ли је за неуспех крив само Караџић, Дабовићева каже да је селектора неко требало да посаветује како да ради са овим играчицама.

"Сестра Ана ми је рекла да је Караџић феноменална особа, у то не сумњам. Мислим да је префорсирао девојке, задао је јак темпо, а њима се сезона тек завршила. Требало је другачије да ради са њима, јер је невероватно да вам се од осам најбитнијих кошаркашица пет или шест повреди".

Милица истиче да играчицама нема шта да замери.

"Изгарале су на терену, бориле су се и уложиле су последњи атом снаге. То им се не може оспорити. Због неких измена које је селектор правио баш сам се нервирала, али нико од нас не може да утиче на његове одлуке. Не мислим да је Караџић бивши селектор, већ да је имао само лош тајминг. Није на мени да судим некоме".

Упитана да ли би у неком сценарију прихватила да сама седне у селекторску "фотељу".

"Размишљала сам о томе... Мислим да је на месту селектора потребан неко ко је раније био део овог тима, јер најбоље осећа екипу. Ко зна шта ће се десити сутра. Можда се за две године вратим у репрезентацију и одиграм још неку утакмицу", додала је Дабовићева уз осмех.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар