Рајола напао Милан из свих оружја!

Кинези власници? Нека се огласи прави газда клуба - Елиот! „Морати и Обамејану су нудили дупло више пара! Испровоцирали су му да тражим клаузулу од 5. 000. 000 евра“, поручује Донарумин менаџер.

Фудбал 23.06.2017 | 19:00
Рајола напао Милан из свих оружја!
Не стишава се рат на релацији Милан - Мино Рајола поводом случаја Донарума. Јуче је почело препуцавање по медијима, а Рајола наставља пуца у Милан из свих оружја. Сада тврди да Кинез Ли Јонгхонг заправо није власник Милана?!

Подсетимо, овај сумњиви кинески бизнисмен око чијег капитала су испредале разне приче је купио Милан од Берлусконија и до сада платио 800.000.000 евра за преузимање клуба би улагања. Избегава појављивање у јавности, не даје изјаве и за све послове је овластио своје директоре Мирабелија и Фасонеа који су преговарали са Рајолом око Донаруме и заратили са њим. Међутим, спекулише се да је управо Кинез побеснео због Донаруме и наредио директорима да не продају голмана за мале паре и да га закуцају на трибине до следећег лета што је разбеснело Рајолу.

„Је ли то поручио Ли? Је ли он Милан? А зашто онда ја не бих разговарао са Елиотом који је прави власник Милана?“, поручио је Рајола и запалио италијанску јавност!

Ко је Елиот?

Реч је и америчком хеџ фонду од којег је Ли Јонгхонг узимао позајмице приликом куповине Милана. Спекулише се да овај фонд из сенке управља Миланом јер је преузео сва клупска дуговања.

„Не верујем им, нити они верују мени. Иако имам добар однос са Фасоеном и знамо се дуго година. Фасоне зна да може да рачуна на мене. Уосталом, већ су се распитивао око Матуидија“.

Тврди да нијежелео рат са Миланом...

„Нисам објавио рат Милану. Имао сам са Миланом добар однос, борио сам се и изборио да им доведем Ибрахимовића из Барселоне“.

Рајолу не брине што га мрзе навијачи Милана.

„Навикао сам на то. Нажалост, мене бирну друге ствари. Као например трансапрент са увредљивим садржајем који клуб није желео да склони. Нису желели да се солидаришу са играчем и због тога је Ђиђо био јако тужан. Надам се макар да ће ФС Италије стати у заштиту Донаруме на ЕП у Пољској. Већ смо тражили посебне мере обезбеђења. Морамо да мислимо о свему јер нико други више не брине о Донаруми“.

Рајола је опет изнео своју верзију приче...

„Ђиђо је желео да остане у Милану јер је у том клубу од 14. године и тамо му је био брат. Због тога је његова породица одлучила да Ђиђо потпише за Милан уместо за Интер када је био клинац. Али онда је дошао Мирабели и запретио му да ће га послати на трибине ако не продужи уговор. То је уцена!“

Јавност сада интересује зашто није продужио уговор док је Галијани био у клубу са којим је Рајола у добрим односима.

„Зато што је Милан две године био у процесу промене валсника и за то време су се променила три различита купца. Галијани је желео да преговарамо, али ја сам желео да сачекам нове власнике и да видим шта ће бити са клубом јер сам желео да заштитим свог клијента. Галијани и ја само пријатељи. Али када посао није у питању. Он је велики навијач Милана, звао ме је пре неки дан и покушао да реши проблем, али сам му одмах рекао да се не труди око тога“.

Све је више гласина да је Рајола намерно ово урадио јер има договор са Реал Мадридомн који ће му испалтити масну провизију јер ће палтити вишеструко мање обештећење заДонаруму од реалне вредности.

„Нема договора, али многи клубови су заинтересовани за њега“.

Рајола је тврдио да новац није разлог пуцања преговора. Иако је Милан са понудом од 5.000.000 евра по сезони желео Доанруму да учини најплаћенијим играчем у клубу, једним од најплаћенијих у лиги, али и плаћенијим од Буфона. Изгледа да је и то било мало...

„Није новац проблем него њихово понашање. Погледајте како се они понашају. Видите ли да су наговорили младог Контија да зарати са Аталантом и запрети штрајком ако га клуб не прода Милану. Ђиђо тако нешто никада није урадио и није постављао никакве финансијске услове. Али ако имате играча такве класе зашто онда идете около и нудите Обамејану и Морати дупло већу плату? То нема ниаквог смисла“, засметало је Рајоли што је Милан нудио Морати 7.000.000 евра по сезони.  

Али Донаруми је тек 18 година да би зарађивао толики новац?

„Па шта! Реал Мадрид је довео 16-годишњег Винисјуса Жуниора и палтио 45.000.000 евра за њега. А да вам не говорим о његовој плати, пошто не желим да то откривам у јавности... Године су небитне ако је играч квалитетан“.

Помињала се и откупна клаузула као предмет спорења... Рајола је прво рекао да никада нису ни дошли до ккалзуле у преговорима, али сада ипак тврди да се причало о њој.

„Нисмо ни преговарали озбиљно о томе. Они су поменули клаузулу од 200.000.000 евра и испровоцирали су ме. Онда сам ја рекао да тражимо клаузулу од 10.000.000 евра ако се Милан квалификује за Лигу шампиона, односно 5.000.000 евра ако се не квалификује“.

Која је реална вредност Донаруме?

„Он је непроцењив и не желим да му качим било какву цену. То сада треба да уради Милан. Знам само да ће постати бољи од Буфона и да може да освоји неколико Златних лопти. Бољи голман се није родио“.

Он тврди да није кривац што његови играчи често мењају клубове и да не гледа само профит за себе.

„Водим играче тамо где је најбоље за њих. Например, ускоро ће Моисе Кеан продужити уговор са Јувентусом иако му је тек 17 година. Мали Лука Пелегрини из Роме је такође тражен, али и он ће остати у клубу“. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар