Најскупљи у историји Ливерпула: Мохамед Салах!

Клуб са Енфилда оборио је сопствени рекорд и договорио долазак нападача за више од 40 милиона евра!

Фудбал 21.06.2017 | 17:45
Најскупљи у историји Ливерпула: Мохамед Салах!
У зиму 2011., Ливерпул је, у финишу прелазног рока, спектакуларним обртом довео Ендија Керола из Њукасла и платио га 35 милиона фунти.

У лето 2017., тај рекорд ће по свему судећи бити оборен.

Клуб са Енфилда договорио је куповину нападача Роме Мохамеда Салаха (25), за износ који ће после основих 35 милиона достићи рекордних 39 милиона фунти, односно 44,2 милиона евра!

Уз амбицију да Салаховим доласком пружи додатну брзину свом тиму, менаџер "Редса" Јирген Клоп придружиће екипи бившег играча Базела, Челсија, Фиорентине и Роме као друго појачање овог лета.

Пре њега, Немцу је остварена жеља да на Енфилд дође бисер Челсија, Доминик Соланке.

Салах је прошле сезоне одиграо 41 меч за Рому и постигао 19 голова (уз 15 асистенција), а његово име дошло је на врх списка жеља Ливерпула након што је фудбалер Бајера Јулијан Брант у мају одбио Клопов позив, у страху да неће добити шансу.

Репрезентативац Египта већ је допутовао у Енглеску и очекује се да у најскоријем року прође и лекарске прегледе, после чега ће и званично постати адут Ливерпула у сезони повратка у Лигу шампиона. Према писању острвских медија, потписаће петогодишњи уговор, за недељну плату од 90 хиљада фунти (102,1 хиљада евра).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар