Дани Алвеш разбеснео Јувентине, иде у Сити!

Фотографијом копачки из времена кад је играо за Барселону, Дани Алвеш навукао гнев многих навијача Јувентуса. Назвао новинаре "говн**има". Медији: рекао Јувентусу да хоће да иде, договорио трансфер у Манчестер сити. Наљутио и Марадону.

Фудбал 21.06.2017 | 17:15
Дани Алвеш разбеснео Јувентине, иде у Сити!
 "Бескорисни провокатору, кловну, кукавицо, одлази из Јувентуса!".

"Велики 'анархиста' и 'лудак', а заправо глумац и сератор. Хвала Дани Алвеш, али у Торину не волимо такве типове. Збогом".

Ово су само неке од порука навијача Јувентуса упућених ексцентричном (досадашњем) беку торинског клуба који их је разбеснео објавом фотографије копачки које је носио у финалу Лиге шампиона у Берлину 2015. године када је Барселона победила Јувентус.

Алвеш је тада играо за Барселону, чији је тренер био Пеп Гвардиола, па су ово многи повезали са тиме да ће 34-годишњи Бразилац и 46-годишњи Гвардиола поново сарађивати - у Манчестер ситију.

Док је Гвардиола био тренер Барселоне (од 2008. до 2012. године), а Алвеш играч, каталонски клуб је освојио три титуле шампиона Шпаније и две титуле првака Европе.

АЛВЕШ О ГВАРДИОЛИ - КАКВО ПОШТОВАЊЕ!

"Ако бисте реч компјутер читали уназад, добили бисте 'Стив Џобс'. Ако бисте то учинили са речју фудбал писало би 'Пеп. Он је геније. Поновићу - геније!", написао је Алвеш у блогу пред финале Лиге шампиона у Кардифу за један фудбалски сајт.

Медији на Острву и у Италији већ су објавили да јеАлвеш усмено договорио трансфер у Манчестер сити, са којим би требало да поптише двогодишњи уговор, почев од овог лета. Наводно ће му недељна плата бити 96.000 евра.

Алвеш је у Барселони био отписан као ветеран, па је дошао у Јувентус, где је потврдио класу - бранио је свој гол, давао голове, асистирао и био је један од најзаслужнијих за успехе Јувентуса минуле сезоне.

Међутим, када је сезона завршена, Алвеш је од статуса једног од најомиљенијих иограча постао један од најомраженијих код навијача Јувентуса.

Све је почело изјавом како би Пауло Дибала требало да напусти Јувентус и "пређе у већи клуб ако жели да напредује".

Када су медији на Апенинском полуострву почели да пишу о могућности да поново сарађује са Гвардиолом, Алвес им је одбрусио: "Не ширите срања!".

Међутим, најновијим потезом разљутио је и оне навијаче Јувентуса који су га бранили.

Он је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију копачки које је носио у финалу Лиге шампиона, уз коментар:

"У кући сам нашао копачке из Берлина. Моје поштовање, момци".

Навијачи Јувентуса су, разумљиво, полудели када су ово видели, јер је Барселона тада победила Јувентус.

"Много је ружно када си играч Јувентуса, који те веома добро плаћа, да поставиш фотографију која навијаче тог клуба подсећа на болан пораз", гласи коментар једног навијача "Старе даме", који је био најсмиренији.

Остали су Алвешу помињали и ужу и ширу фамилију.

Када је медиј Премиум Спорт на свом Тwиттер профилу пренео Алвесов пост на Инстаграму, уз наслов: "Нови гаф Јувентусовог дефанзивца", јавио се Бразилац, увек активан на друштвеним мрежама:

"Чекајте, ово што сам урадио је гаф? Који сте ви сензационалисти и говна. Пустите ме на миру, кур***е!".

Навијачи Јувентуса нису једини који су љути. Алвеш је наљутио чак и Дијега Марадону!

Бразилац је био замољен да упореди Лионела Месија и Марадону, па је у одговору коментарисао чувени гол руком Аргентинца на Светском првенству у Мексику 1986. године, који је касније назван "Божјом руком".

"Не можете да поредите Месија и Марадону. Мене би било срамота да причам деци како сам освојио титулу светског првака тако што сам дао гол руком. Он није спортсмен и не сме да буде пример деци", гласио је коментар Алвеша.

Марадона му је одмах реплицирао: "Алвеш је идиот!".

"Он игра бека, зар не? Дакле, игра на позицији где се фудбал уопште и не игра, само иде праволинијски. Бек има три додира са лоптом током утакмице и направи осам прекршаја", каже Марадона.

Марадонина кћерка Далма, такође је осетила потребу да реагује, па је написала писмо Алвешу у којем га је упитала: "Да ли сте, можда, имали прилику да видите други гол на тој утакмици који је постгао мој тата?". (Реч је о голу када је Марадона нанизао пола енглеског тима и дао гол).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар