С. Арабији нису укинуте визе

Министарство иностраних послова БиХ није укинуло визе за држављане Саудијске Арабије, саопштено је данас из тог министарства поводом извјештаја медија да је држављанима Саудијске Арабије омогућен безвизни режим.

Босна и Херцеговина 20.06.2017 | 15:37
С. Арабији нису укинуте визе
Одлуком Савјета министара БиХ држављанима Саудијске Арабије који посједују важећу вишекратну Шенген визу земље ЕУ или одговарајућу дозволу боравка у земљама шенгенског подручја или земљама ЕУ омогућено је да по обављеној провјери уђу у БиХ директно из Саудијске Арабије, а не само из земаља шенгенског подручја, како је раније био случај, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је одлука којом је држављанима Саудијске Арабије омогућено да уђу у БиХ без прибављања визе БиХ, односно са важећом Шенген визом, донесена 2012. године.

Подсјетимо, поједини медији су јуче објавили да је Савјет министара БиХ  донио Одлуку о допуни Одлуке о визама која се односи на могућност уласка у Босну и Херцеговину с територије Саудијске Арабије.

Наиме, том одлуком, како се писало јуче, грађанима који посједују путне исправе Саудијске Арабије, уз посједовање важеће вишекратне Шенген визе или визе земље ЕУ, омогућава се улазак и боравак у БиХ без обавезе прибављања визе.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Укинути наравно

20.06.2017 14:59

Ма треба укинути визе за све арапе.Нек једино у Босну улазе сасвим слободно.Сто их је висе то боље.Најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

20.06.2017 19:16

Хрватска и Србија добро котирају са Арапским туристима цак Хрвати рекламирају халал ресторане у једном таквом је арап оставио баксис конобарима од висе хиљада еура сто це реци да људи тразе гдје це тросити зато укинути визе хитно