Жесток ударац и за прве фаворите на Евробаскету!

Рудију и Рејесу битнији су нови уговори са Реалом! Обојица ће лето провести припремајући се за нову клупску сезону.

Кошарка 22.06.2017 | 11:30
Жесток ударац и за прве фаворите на Евробаскету!
Златна генерација шпанске кошарке. Освојила је све што је могла. И опасно се приближила свом крају, иако ће овог лета покушати да пригрли још једно европско злато. Да је Србија комплетна, финале би малтене било виђено. Али Србија није комплетна. А по свему судећи неће бити ни Шпанија, пошто су ветеран Фелипе Рејес и Руди Фернандез одлучили да ового лета не играју на Евробаскету.

Истина, обојица су премашили зенит. Рејесу је већ 37 година, Рудију 32. Али само кад се сетимо колико су утакмица преломили баш њихови поени. Велики су то шампиони. Знају како се побеђује. И осетиће се њихов изостанак.

Одлука је, преноси шпанска Марка, дефинитивна и већ саоштена Кошаркашком савезу Шпаније. Обојица желе да се одморе и што боље припреме за клупску сезону са Реалом. Нису више тако млади да могу да издрже све. Међутим, и даље су на цени, па је Рејес баш недавно потписао нови, двогодишњи уговор са Краљевским клубом. И као знак захвалности за те две године - а не 1 + 1 што је била иницијална Реалова идеја - одмор како би тело било сасвим спремно за напорну клупску сезону.

Размишљао се, додуше, Рејес. Размишљао се јер је са 236 утакмица за репрезентацију Шпаније пришао на три од свргавања легендарног Хуан Антонија Сан Епифанија са места рекордера. Међутим, како је млађи Хуан Карлос Наваро још ближи са 237 утакмица схватио је и Рејес да ће "Ла Бомба" бити тај.

Са Рудијем је нешто другачија ситуација. Он је добрим делом и због разних здравствених проблема одиграо вероватно и своју најгору сезону у Мадриду. Сматра да су лоше игре делом и последица тога што је већ 13 узастопних година свако лето проводио са репрезентацијом. Леђа га озбиљно муче.

А са годишњом платом од 3.000.000 евра - једном од највећих у европској кошарци - заиста не иде да се игра. Посебно због тога што му је наредна сезона последња у актуелном уговору са Реалом. Од ње ће умногоме зависити какав ће бити следећи уговор. И где.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар