БиХ опредијељена за сарадњу

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је у Бриселу да је БиХ опредијељена за мир и стабилност у региону и за успостављање сарадње кроз повезивање саобраћајном мрежом цијелог региона западног Балкана.

Босна и Херцеговина 19.06.2017 | 14:35
БиХ опредијељена за сарадњу
Звиздић је данас разговарао са европским комесаром за транспорт Виолетом Булц о реализовању реформских мјера у области транспорта и значају реализације саобраћајних пројеката за развој БиХ.

Он је истакао опредијељеност БиХ да буде саставни дио свих пројеката и напредних технологија које подржава ЕУ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Булцова је нагласила да саобраћај представља једну од најважнијих области сарадње ЕУ и западног Балкана.

Према њеним ријечима, договорена агенда за повезивање има велики значај за подршку стабилности и напретку региона, а постоје и друга финансијска средства, којима ће бити подржана изградња транспортне инфраструктуре на западном Балкану.

Саговорници су се сагласили да је БиХ остварила напредак у испуњењу реформских мјера увезивања.

Састанку су присуствовали директор Дирекције за европске интеграције Един Дилберовић и шеф Мисије БиХ при ЕУ Лидија Топић.

Звиздић ће данас присуствовати сједници Одбора за спољне послове Европског парламента /АФЕТ/, гдје ће се обратити члановима овог тијела, те одговарати на питања посланика.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

неутралан

19.06.2017 16:24

Кажњен јер није поштовао закон...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.06.2017 16:41

Причаш флоскуле и клепаш 10.000-20.000 мјесечно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расуло

19.06.2017 20:23

Па сто не реце јој господјо нама је земља у потпуном расулу.

ОДГОВОРИТЕ