Бобан Марјановић на списку селектора Ђорђевића!

По страни су остављене несугласице са последња два репрезентативна окупљања. Никола Јокић ће такође бити на списку, али шансе да буде у тиму за Евробаскет готово да су минималне.

Кошарка 18.06.2017 | 19:30
Бобан Марјановић на списку селектора Ђорђевића!
Док српска кошаркашка јавност ишчекује први, шири списак играча на које ће селектор Александар Ђорђевић рачунати пред почетак припрема за Европско првенство у Турској, Израелу, Финској и Румунији (31. август - 17. септембар), једна недоумица је решена - име Бобана Марјановића наћи ће се сигурно на листи потенцијалних репрезентативаца, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Мада је током два последња репрезентативна окупљања једна од највећих проблематика била управо ситуација око Марјановића (за Евробаскет 2015. био је повређен, прошле године је требало да потпише уговор живота са Детроитом), селекторЂорђевић је после низа разговора одлучио да по страни остави све несугласице иМарјановићу пружи још једну шансу да поново обуче дрес Србије. Народски речено - трећа срећа!

Центар Детроита је током сезоне и сам слао јасну поруку да овог лета неће бити препрека у томе да се максимално посвети репрезентативним обавезама и да је за селектора, саиграче и Србију - ту. Вероватно и сам свестан да је крајње време дошло да своје неспорне играчке квалитете покаже и на највећој репрезентативној сцени и Орловима помогне да се домогну још једне медаље. Као и сваки пут досад, циљ је познат - злато. 

Марјановић није имао завидну клупску сезону, пошто је праву шансу тренера Стена ван Гандија добио тек у финишу сезоне, због чега је и сам тренер Детроита признао да је погрешио што српском диву није пружио већу минутажу и доделио праву улогу. Управо затоМарјановић има мотив више да се квалитетним радом са репрезентацијом поврати поверење селектора и целог тима, потом се и наметне Пистонсима за наредну јесен. 

Како сазнајемо, Никола Јокић ће се такође наћи на списку кандидата за Евробаскет. Међутим, његова ситуација је деликатна и кошаркашкој јавности одавно позната. Мада ће бити уписан на листу, шансе да Јокић заигра на Евробаскету готово да не постоје. Јер, ово лето дефинитивно би требало да посвети индивидуалном раду, о чему се већ навелико писало.Јокић је тренутно у Србији, у родном Сомбору, где је донедавно боравио и изасланик Денвера Стив Хес, који је са српским асом радио на повећању кондиције, снаге и издржљивости. 

Јокића у Денверу током догледног времена чека и парафирање новог уговора чиме би постао најплаћенији играч Нагетса. Одлични Сомборац је у минулој сезони имао загарантованих 1.300.000 долара, у наредној би га чекало 1.358.000 долара, док би нови уговор требало да му гарантује на десетине милиона долара. Али, коначне цифре нису познате. 

Александар Ђорђевић ће шири списак објавити у понедељак, а окупљање националне селекције заказано је за 20. јул. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар