Богданово МВП признање круна сезоне - НБА чека!

Богдан Богдановић није најсрећније започео сезону, али је завршио као МВП финала турског шампионата и титулом у Евролиги.

Кошарка 19.06.2017 | 23:15
Богданово МВП признање круна сезоне - НБА чека!
Све је деловало добро после сребра са Србијом у Рију, али је већ у трећој евролигашкој утакмици против Жалгириса повредио зглоб.

Два и по месеца је био скрајнут поред терена, а ствари су почеле да се мењају од јануара. Колико се ужелео квалитетне кошарке показао је Олимпијакосу крајем фебруара у победи 67:64 када је постигао 27 поена за свој тим.

Није дуго могло да потраје расположење српског играча јер је већ половином марта повреда обновљена у мечу против Бамберга. Иако су га лекари "отписали" до плејофа вратио се, али се после две повреде није очекивало да ће играти на МВП нивоу.

А онда су уследиле партије против Панатинаикоса. Два пута заредом Богдановић је имао индекс већи од 30 (23 п, 5 ск, 4 ас, 3 блк у првој утакмици и 25 п, 8 ск, 6 ас у другој). Српски бек се ту није зауставио.

Фајнал фор и речи Жељка Обрадовића да ће се спремити за Реал испоставиле су се као тачне, а Фенерови Срби, Калинић и Богдановић су показали да заслужено играју за шампионски састав.

Богдановић је Реалу убацио 14 поена и поделио 6 асистенција, а у финалу је Пирејцима дао 17 кошева и ухватио пет лопти. Вероватно би био и МВП да Екпе Јудо није био доминирао на оба краја паркета.

Фенербахче је освојио прву европску титулу за било који турски тим, а Богдановић је упитан да ли је можда сада време да иде у НБА. Није желео да о томе прича 21. маја рекавши да његов тим још увек чека плејоф турског шампионата.

Посао готов, шта сада?

Жуто-црни су се до финала "прошетали" поред Тофаша са 2-0 и Звездиног евролигашког "џелата" Дарушафаке са 3-0, а у финалу их је чекао Бешикташ. Богдановића, Калинића и Жељка Обрадовића су још четири утакмице делиле од комплетирања већ успешне сезоне.

Још једном је Богдановић искочио у први план са 19,5 поена, 4,7 скокова и 5,5 асистенција током четири утакмице финала (75:69, 83:74, 86:80 и 98:94). Пружио је Бешикташ јак отпор у друге две утакмице, али је Фенер био најбољи када је било најпотребније. Такав је био и Богдан у продужецима; 13, 19, 23, 23 – то су поени које је постизао од прве до последње утакмице.

Оно што му није пошло за руком двадесетак дана пре тога због Екпеа Јудоа, успео је у финалу турског шампионата, постао је МВП финала и индивидуалним признањем крунисао изузетно турбулентну сезону.

Освојио је титулу у Турској, освојио је титулу у Европи, био је надомак МВП признања у ЕЛ, у финалу турског плејофа је и то освојио. Сада је посао у Турској завршен, па се још једном поставља питање да ли ће српски интернационалац отићи преко Атлантика где га Кингси чекају и задовољно трљају руке због његове садашње форме.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар