Пензионисао се Андрес Ноћиони!

Члан златне генерације аргентинске кошарке и освајач злата на Олимпијским играма у Атини, одлази у пензију и кошаркашку легенду.

Кошарка 20.06.2017 | 10:30
Пензионисао се Андрес Ноћиони!
Аргентински крилни кошаркаш је играчку каријеру завршио у 37. години, после пораза од Валенсије у финалној серији Ендеса лиге.

Ноћиони је последње три године провео као члан Реал Мадрида са којим је освојио Евролигу и био МВП финалног турнира 2015. године.

Каријеру је започео у родној Аргентини 1996. године играјући за Олимпију Венадо. Био је члан Индипендентеа, Таукерамике, Басконије али и неколико клубова у НБА лиги. Пре 13 година потписао је за Чикаго Булсе за које је играо пет година.

Играо је и за Филаделфију и Сакраменто да би после епизоде у Пењаролу, 2012. године дошао у Лаборал Кућу. Има три првенства, четири Купа и један Суперкуп Шпаније, али су репрезентативни успеси они по којима ће се крилни кошаркаш посебно памтити. Поред споменутог злата из Атине, освојио је бронзу у Пекингу 2008. а захваљујући Бодироги, Дивцу и друговима измакло му је злато у Индијанаполису 2002. године.

На континенталним шампионатима је са Аргентином освојио два злата, два сребра и бронзу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар