Послије Ђиђија - Ђиђо: Јуве у офанзиви?!

Директор Јувентуса Бепе Марота није изричито навео да ће се Јувентус концентрисати на то да овог лета купи сјајног Ђанлуиђија Донаруму, али је поручио да "када је играч на тржишту - они су у обавези да пробају".

Фудбал 17.06.2017 | 15:15
Послије Ђиђија - Ђиђо: Јуве у офанзиви?!
Да ли је ико помислио да ће Јувентус седети "скрштених руку" када је објављено да најталентованији голман света Данлуиђи Донарума неће продужити уговор са Миланом?

Већ два дана касније огласио се директор "старе даме" Бепе Марота и након што је прво сажаљевао случај, навео је да је клубовима веома тешко да изађу на крај са играчима којима менаџери одређују даљи ток каријере и заложио се за промену правила.

А онда...

"Да ли ће га Јувентус купити? Јасно је да Јувентус мора да искористи сваку прилику. Када је играч на тржишту ми имамо обавезу да пробамо", казао је Марота и супротно реченом навео да Јуве неће покушати да га доведе, што опет може да се протумачи као трик овог времешног "мага" за трансфере: "Он је таленат, али морамо да направимо разлику између талента и шампиона".

Ђанлуиђи "Ђиђи" Буфон је стигао у Јувентус 2001. године за оно што је још увек "светски рекорд" када су у питању голмани, али је јасно да се и његовој каријери ближи крај.

Највероватније ће то бити на крају наредне сезоне, након Светског првенства, а у овом тренутку сигурно не постоји бољи голман од Ђанлуиђија "Ђиђа" Донаруме који би могао да га замени, опет на период од минимум 15 година.

Из те перспективе не делује много дати огроман новац за таквог играча, али са друге стране ту је и његов уговор који би требало да истекне наредног лета.

Милан још увек бира између опције да "казни играча" тако што ће преседети целу сезону на клупи и између тога да га прода ономе ко највише понуди, а као могуће замене спомињу се Бернд Лено (Леверкусен), Нето (Јувентус) и Матија Перин (Ђенова).

Као најозбиљинији у "трци" за Донаруму, поред Јувентуса, су Манчестер јунајтед и Реал Мадрид.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар