Због мачке избачена из буса

Сарајка Сафета Пиепер јуче је, како тврди, избачена из Центротрансовог аутобуса који вози на релацији Храсница-Илиџа.

Босна и Херцеговина 17.06.2017 | 08:25
Због мачке избачена из буса
Наиме, Пиепер је ушла у возило носећи у рукама транспортер у којем је била мачка, те ју је возач, након што је видио да уноси кућног љубимца, замолио да напусти возило.

"Иначе не возим кућне љубимце градским превозом, али ово је био хитан случај. Мачки су се заглавили мачићи и морала сам је хитно одвести ветеринару. Мачке иначе возим или својим аутумобилом или таксијем, али ово је била ванредна и хитна ситуација. Када сам ушла у возило настала је галама и вика. То није било људски", пожалила се Пиепер.

Позвала је, истиче и шефа возача у Центротрансу који јој се извинио.

"Не знам шта им сметају животиње у транспортеру, шта са онима који немају могућност да плате такси или немају властито возило. Ово није уреду, никако. Ми смо једна несређена држава и то понашање није нормално", казала је Пиепер за Фактор.

Аида Смајић, портпарол Центротранса за Фактор је рекла да су упознати са случајем, те да ће бити покренута интерна контрола и дисциплински поступак уколико се установи да је возач заиста викао на путницу.

"Код нас се свака жалба провјерава у потпуности. Међутим, по Закону је забрањено возити кућне љубимце возилима јавног градског превоза. Возач је казао да је наплатио карту путници и да је тек тада видио да она крије мачку и да је онда замолио да изађе и вратио јој новац од карте и да за све то има и свједоке. У сваком случају ако се докаже да није галамио неће се ништа десити, али возач ће сносити посљедице ако је на било који начин био груб према путници", појаснила је Смајић за Фактор.

(Фактор.ба)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

xxл

17.06.2017 06:52

ДРЖАВА АПСУРДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.06.2017 06:53

Куд ја нисам био возач. Ако је прописано да се не возе куцни љубимци ради се о дрскости те госпође која сада гања ,,правду,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

згембо

27.10.2017 02:07

Бежи се бре у дупе сурови човече!

Name

Кал

17.06.2017 07:00

У Бијељини возе крмад па нико не рекламира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

17.06.2017 07:57

Градски превоз, као и приградски у градовима састављеним из неколико опстина, који броје стотине хиљада становника, има смисла, ако је код Вас у Бијељини слицно стање као код нас у Приједору, онда то нема сврхе повезивати са јавним превозом путника, него прије да су то сафари туре комбија старих десет-двадесет година, који превозе све и сваста и саобрацају кад им се хоце. У Приједору ако зивите 4-5км или висе од града морате имати ауто, због дјеце, доктора, викенда... да је то нормалан град, имао би сваких пола сата бус на релацији главна аутобуска станица-Омарска, наизмјеницно преко Козарца па преко Ракелица, затим до Кнезице, па до Остре Луке,па Љубије и Брезицана, а градски би крузили као 1989.-1991.год.,али нема висе коме, становниство се исељава, а Град нема паре да суфинансира градски саобрацај,сто је обавеза локалне управе и у Загребу и Сплиту, Осијеку...па сто не би и код нас!? До тад,није цудно кад вам бус стаје пред подрумом пица и товари гајбе у бункере 10 минута док ви зурите,али не смијете ниста реци, цовјек врси доставу робе кафани у селу...то је сурова реалност и метафора за много тога у овој дрзави

Name

Није здрава

17.06.2017 07:13

Људи круха немају да једу, а њој до мацке. Соферу орден заслуга за људскост и разум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијо

17.06.2017 07:49

Ја волим мачке, али ја не смијем уносити у аутобус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплома

17.06.2017 09:07

Ма не галаме возачи, јок! Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја_са

17.06.2017 09:27

Ја нисам имала непријатности у градском превозу ,има псе и ако су у транспортеру без проблема се могу превозити у градском превозу ,додусе ја сам у грасо-вим тролејбусима возила се ,не знам какав је стуација у центротрансу. будуци сам власница куцних љубимаца ,мисљења сам да не би требало превозти зивотиње у јавном превозу имајуци у виду цињеницу гузви и могуцности алергија на куцне љубимце појединих путника.када је ријец о центртрансовим аутобусима на медјуградским и медјудрзавним линијама ,путовала сам са псима без проблем као и било гдје на западу ,уз предходну резервацију и најаву да цу путовати са псима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

прописи

17.06.2017 15:49

Двоноге мачке могу а четвероноге мачке не могу у аутобус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xандер

17.06.2017 16:42

Кад је хитан случај онда се баш не иде градским превозом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енд

17.06.2017 20:40

Немој те осуђивати госпођу ХХХХХААААЛЛЛЛЛОООООО хтјела је спасити мацу то је добро дјело па и животиње је бог створио да живе за мене није човјек ко не воли животиње СВАКА ЧАСТ ЗА ГОСПОДУ ПОДРШКА И ОД МЕНЕ па ста ако је унијела мачку у аутобус аааааууууууу на западу је животиња боље заштићена него човјек какви смо ми балканци дубрад част изузецима који воле зивотиње

Name

Оо

18.06.2017 11:11

Види се да су зивотиње паметније од нас