ЕП: Туш! Српкиње изгубиле од Гркиња на старту!

Женска репрезентација Србије поражена је од Грчке са 69:60 у првој утакмици Европског првенства у Чешкој.  Није добро почело за кошаркашице: Гркиње нокаутирале европског шампиона! Женска кошаркашка селекција поражена на старту Првенства Европе у Прагу - 60:69.

Кошарка 16.06.2017 | 20:15
ЕП: Туш! Српкиње изгубиле од Гркиња на старту!
Екипа Стевана Караџића од старта утакмице није личила на онај тим када је освојила Европско првенство.

Актуелни шампион старог континента покушао је да се врати крајем треће четвртине када су Ана Дабовић и Александра Црвендакић иницирале серију.

Међутим у последњој деоници Гркиње су била знатно смиреније и боље и на крају заслужено славиле.

Најефикаснија у нашем саставу била је Јелена Миловановић са 17 поена, док је Ана Дабовић имала 14. Код Грчке, одличан меч одиграле су Спаноу са 18 поена и Малтси са 16.

Србију је коштала лоша четврта четвртина коју је изгубила са 16:9 и једноставно са тако мало поена није могла до победе.

Следећи меч Србија игра у суботу од 20:30 против Француске.

Нема Марина Маљковић, нема Милице Дабовић, нема Данијеле Пејџ... Нема ни победничког пелцера са претходног Првенства Европе и прошлогодишњих Олимпијских игара. Сиже: женска кошаркашка селекција Србије поразом је стартовала на Првенству Европе у Прагу. Боље од актуелних првакиња старог континента биле су Гркиње - 69:60

Период очајне игре изабраница Стевана Караџића трајао је сувише дуго. Када су дошле до ваздуха, препознатљиве одбране и лаких решења било је већ касно. На крилима великог самопоуздања Грчка је одиграла последњу четвртину баш како треба и одбила сваки напад наших тима. Просто - није вредело. Имали смо неколико отворених шутева за повратак, али као што смо констатовали није вредело. Одлично ролу пружила је Јелена Миловановић, била близу дабл дабл учинка - 17 поена и осам скокова. Остале су биле далеко испод просека, рачунајући и Ану Дабовић - 14 поена.

Овим поразом наша селекција је отежала себи пут у наредну рунду. Само првопласирана екипа ће директно у четвртфинале, док друга и трећа играју бараж. А нас тек чекају дуели са Француском и Словенијом.

Ништа није полазило за руком изабраницама Стевана Караџића током првог полувремена. Успевале су наше кошаркашице да буду у дозвољеном минусу, али ништа више од тога. Просто, на почетку Првенства Европе није нас ишао шут. Девет првих покушаја ван линије 6,75 завршиле су ван обруча. Гркиње су нас мучиле јаком одбраном, али наша селекција је више мучила саму себе.

Гркиње су имале избалансирану игру. Сјајно је играла Елена Малтси, на све то надовезали су се и шутеви споља. У најкраћем-  како су играле наше девојке добро су се удале после првих 20 минута. Имале су само пет поена минуса (30:35).

И после одмора обруч у прашкој дворани био је узак за наше кошаркашице. Висили смо после двоцифрене предности Гркиња, али је велики дефицит представљао СОС сигнал који је изабранице Стевана Караџића погодио право у шампионско срце. Почеле су да играју као некад, као прошле године на Олимпијским играма или претходном Првенству Европе. Коначно се рагоропадила Ана Дабовић, одбрана је почела озбиљно да шљака... И на крају смо дошли до вођства.

Гркиње су то брзо анулирале, поново се захваљујући нашим грешкама домогле плуса. И ту је био крај. Пропустили смо сувише много прилика.

Код Гркиња најефикаснија је била Спаноу са 18 поена.

СРБИЈА - ГРЧКА 60:69 (11:19, 19:16, 21:18, 9:16)

Арена: Праг

Гледалаца:1000

СРБИЈА: Радочај, Петровић, Чађо 4, Крњић, Н. Јовановић 12, Миловановић 17 (8ск), Мандић, Црвендакић 6 (5ск), Шкорић 5, Станковић, Т. Јовановић 2 (5ск), Дабовић 14 (шут 3/10).

ГРЧКА: Спану 18, Малтси 16, Калциду 15 (6ск, 4ас), Сотириу 12 (3укр), Николопулу 5, Спиридопулу 3.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар