Ђурђевић: Медаља на ЕП за сезону из снова!

Капитен младе фудбалске репрезентације Урош Дјурдјевић рекао је данас да жели да тријумфом на Европском првенству заврши сезону из снова.

Фудбал 17.06.2017 | 08:45
Ђурђевић: Медаља на ЕП за сезону из снова!
"После два трофеја са Партизаном и титуле најбољег стрелца лиге, остало ми је само да освојим медаљу на овом шампионату и да имам дефинитивно сезону из снова", рекао је Дјурдјевић пред почетак турнира у Пољској.

Србија ће у суботу утакмицом против Португала у Бидгошчу почети Европско првенство.

Дјурдјевић је навео да се добро осећа после напорне сезоне и да је спреман да пружи максимум.

Он је истакао да млада репрезентација може много.

"Дуго смо заједно и ова генерација може да уради заиста много, што је и показала у прошлости, а видим да смо мало потцењени јер су многи Португал прогласили за великог фаворита. Нисам сигуран да је то реална слика. Терен ће све показати, а ми знамо шта желимо и колико можемо", казао је Дјурдјевић.

По његовим речима, селектор Ненад Лалатовић тражи нападачку игру, а Португалци нису навикли да играју под пресингом.

"Желимо да удјемо отресито и храбро јер верујемо у себе, имамо довољно самопоуздања. Наравно, водићемо о свему рачуна, али напад је наша опција", рекао је нападач Партизана.

"Гледамо себе, спремамо се за прву утакмицу коју смо обележили као најважнију јер мислим да бисмо направили велики корак ка полуфиналу ако победимо Португал", рекао је Дјурдјевић.

Његов саиграч Марко Грујић рекао је да се репрезентација Србије добро спремила за почетак такмичења.

"Португал је добра селекција. Прва утакмица је веома важна за даљи ток, јер бисмо у случају доброг резултата и каснијег тријумфа против Македоније практично оверили пласман у полуфинале. Спремни смо и верујемо у оно што радимо", рекао је Грујић.

Он је за репрезентативце Португала казао да су "родјени са лоптом", а да их од Бразилаца издваја то што су "пргавији и агресивнији", али да "не могу да се похвале тактичком дисциплином".

"Јесу брзи, технички јаки, али имају и мана које смо видели у анализама. Нећемо ући у њихов ритам, избегаваћемо конфликтне ситуације, остати хладне главе. Имамо лек за њих", казао је везни фудбалер Ливерпула.

Утакмица измедју Србије и Португала почеће у суботу у 18.00 у Бидгошчу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар